carrot cake

Heerlijke carrot cake met walnoten

carrokcakeHet was alweer enige tijd geleden dat ik iets voor de collega’s van mijn vriend bakte. Een aantal weken geleden vroeg één van zijn collega’s of ik eens carrot cake wilde maken. Daarom probeerde ik deze heerlijke carrot cake met walnoten.

Ik had nog nooit carrot cake op, dus het was even lastig in te schatten wat het juiste recept zou zijn. Uiteindelijk ben ik voor het recept van Bagels & Beans gegaan dat ik op Culy.nl vond. Het resultaat was erg lekker!

Wortel in taart, mijn vriend vond het maar raar. Zou het hartig worden? Maar nee, het is een heerlijke zoete cake, met kaneel en walnoten. De wortel proef je eigenlijk niet terug. De topping is heerlijke romig en een klein beetje fris door de citroen.

Hebben jullie al wel eens carrot cake op?

Heerlijke carrot cake met walnoten

Wat heb je nodig:

 • 250 gram bloem
 • 250 gram suiker
 • 220 gram arachide olie
 • 3 gram kaneel
 • mespuntje zout
 • 80 gram walnoten
 • 375 gram wortel
 • 10 gram bakpoeder
 • 3 eigeel
 • 4 eiwitten

Voor de topping:

 • sap van 1 citroen
 • 150 gram poedersuiker
 • 200 gram roomboter
 • 200 gram crème fraîche
 • 200 gram roomkaas

Hoop ingrediënten maar eigenlijk heel erg simpel om te maken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg de ingrediënten af en doe de bloem, suiker en arachide olie in een schaal. Meng dit samen met zout, kaneel en bakpoeder goed door elkaar. Doe hier al het ei bij en roer het nog eens door.

Rasp de wortel en breek de walnoten in grove stukken. Meng dit met het beslag.

Vet een cakeblik in en doe hier een strook bakpapier in zodat je de cake er later makkelijk uit kunt tillen. Vul de vorm met het beslag en plaats dit voor 45 minuten in de oven.

Terwijl de cake in de oven staat kun je de topping vast maken.

Zorg dat alle producten op kamer temperatuur zijn. Doe de boter in de mixer en mix deze even een beetje romig. Doe hier de crème fraîche en roomkaas bij en blijf dit goed mixen. Knijp het sap uit één citroen en doe dit erbij. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf mixen tot alles goed is opgenomen.

(omdat ik de boter niet eerst romig had gedraaid zitten er klontjes in mijn topping, doet niets af aan de smaak gelukkig.)

Haal de cake uit de oven en controleer of deze gaar is. Doe de topping er pas op wanneer de cake helemaal afgekoeld is. Enjoy!

PS: De worteltjes heb ik gemaakt van marsepein.

carrotcake


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

14 antwoorden
 1. Meike
  Meike zegt:

  Oh wauw, deze ziet er echt mooi uit. Carrot cake is zó lekker! Ik ga je recept van de week gebruiken denk ik, maar dan met gluten-vrije bloem! Ik ben trouwens ook benieuwd naar de topping, met citroen moet dat volgens mij lekker fris zijn (:

  Beantwoorden
 2. Beautydagboek
  Beautydagboek zegt:

  Toevallig heb ik gisteren net de ingrediënten in huis gehaald voor carrotcake! Het recept is iets anders, heb hem van AH, maar volgens mij is het heel erg lekker. Hij ziet er goed uit die van jou!

  Beantwoorden
 3. saarenzo
  saarenzo zegt:

  Ziet er heel lekker uit. Wat schattig met die kleine worteltjes bovenop. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit worteltaart gegeten. Het spreekt me op de een of andere manier niet aan..

  Beantwoorden
 4. Deb
  Deb zegt:

  Oh wow, hij ziet er super lekker uit en is nog heel fotogeniek ook ;-) Prachtig!
  Wat lief van jou dat jij dit doet voor de collega’s van je vriend!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.