guacamole

Zelf guacamole maken

guacamolenacho

Mijn stiefbroer heeft een huis gekocht en logeert tijdens het klussen bij mijn moeder. Nu vragen jullie je misschien af wat jullie met deze informatie moeten, maar wanneer ik bij mijn moeder langs ga neem ik vaak het eten mee. Afgelopen weekend had ik dus twee extra eters en dan ook nog eens mensen die de hele dag hadden lopen klussen. 

Als je hard werkt heb je ook een stevige maaltijd nodig. En stiekem vind ik dat je dan ook wel een beetje extra mag genieten. En wat is er nou meer genieten dat nacho’s als avondeten? Ik heb altijd het gevoel dat ik gewoon zit te snoepen. Chips als diner blijft toch een beetje raar. 

Ik heb gewoon een enorme pan chili con carne gemaakt, lekker wat nacho’s gekocht en crème fraîche gekocht voor erbij en ik maakte deze guacamole. Ik heb de guacamole bewust fris en licht gehouden omdat de chili redelijk pittig was, eigenlijk hoort er in guacamole ook nog wat rode peper en koriander. Mocht je deze guacamole dus puur als dip serveren dan zou ik dat er zeker nog in doen! 

Uiteindelijk vond ik dit een heerlijke maaltijd en hoop ik dat iedereen het lekker vond. Dit zou in ieder geval precies zijn waar ik zin in zou hebben na een dag klussen. Gelukkig klus ik nooit, ik heb echt twee linkerhanden. Behalve in de keuken, al zou je daar ook niet mee willen kijken. Ik werk enorm chaotisch en laat regelmatig iets vallen. 

Maar iedereen heeft zijn eigen sterke kanten. Ik weet mijn weg beter in de keuken te vinden. Mocht jij niet zo goed in de keuken zijn weet ik zeker dat je dit wel kan. Zelf guacamole maken is echt enorm simpel! Er komt geen pan aan te pas. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

guacamole
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 avacado's
 2. 1 rode ui
 3. 1 tomaat
 4. 1 limoen
 5. 1 teen knoflook
Instructions
 1. Snij de avocado's door de helft, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit.
 2. Prak de avocado met een vork tot een fijne puree.
 3. Pers de limoen en meng het sap met de avocado.
 4. Snipper de ui fijn, snij de tomaat in kleine stukjes en pers de teen knoflook.
 5. Meng alles nu goed door elkaar.
Notes
 1. Heerlijk bij nacho's, burrito's of taco's.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Fijn hé de prijzen op de markt! Al heb ik dat ook wel eens gedaan maar toen waren ze bijna allemaal slecht.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.