Tomatenrisotto

risottotomaat

Risotto is nog steeds één van mijn favoriete maaltijden. Het was weer eens tijd om een nieuwe combinatie te proberen. Daarom maakte ik deze tomatenrisotto. Prachtig in zijn eenvoud. 

Wij hebben weer eens besloten om gezonder te gaan eten. Als blogger is het soms lastig om uit te spreken. Want hoe vaak besluit ik wel niet om beter te eten? En een week later zie je vaak de donuts, hamburgers en taarten alweer op mijn blog verschijnen. Simone schreef er laatst een leuk artikel over. Als blogger deel je veel van jezelf, ook als je alleen over eten schrijft. 

Ik ben een wispelturig meisje. Een enorme snoepkont. Het maakt mij gelukkig om in de keuken een lading roomboter, suiker en bloem om te toveren tot een plaat vol met koekjes. En er dan zelf vanaf blijven is verdomd lastig. Ik vind groenten heerlijk, maar soms wil ik mijn tanden gewoon om een dikke hamburger met kaas zetten. Nu ligt mijn focus niet op extreem gezond of afvallen. Voor mij draait alles op dit moment om balans. 

Balans is voor mij extra genieten van de minder gezonde dingen en meer gezonde dingen toevoegen. Niets uitsluiten, juist meer toevoegen. Weer een kast vol met groenten. Het maakt mij eigenlijk heel erg blij. Maar hé, ik ga ook gewoon nog Sinterklaas snoepgoed maken hoor. 

Eerst maar eens deze tomatenrisotto. Hij was verrassend lekker. Ik serveerde simpel gekookte broccoli erbij. Heerlijk! 

Tomatenrisotto
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 200 gram risotto rijst
  2. 200 ml witte wijn
  3. 500 ml gezeefde tomaten
  4. 500 ml groentebouillon
  5. 1 ui
  6. 2 tenen knoflook
  7. 15 blaadjes verse basilicum
  8. peper
  9. zout
  10. 70 gram geraspte Parmezaanse kaas
Instructions
  1. Doe een klein beetje olijfolie in de pan.
  2. Snipper de ui en fruit deze aan in de olie.
  3. Voeg de rijst toe en bak deze kort aan.
  4. Blus met de witte wijn.
  5. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe, blijf de risotto regelmatig roeren.
  6. Wanneer de risotto te droog begint te worden, kun je de bouillon toevoegen.
  7. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.
  8. Snij de basilicum fijn.
  9. Maak de risotto af met de basilicum en Parmezaanse kaas.
  10. Direct serveren.
Notes
  1. Serveer bijvoorbeeld met gekookte broccoli of groene asperges. Als je vlees wilt, zijn gehaktballetjes bijvoorbeeld erg lekker.
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.