Erwtenpuree recept

erwtenpuree

Het komt niet vaak voor, maar mijn vriend wilde ineens een avond koken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Hoewel ik graag in de keuken sta is het ook wel fijn als het eens een avondje niet hoeft. Tenminste, dat was het idee. Uiteindelijk maakte mijn vriend heerlijke kibbeling, maar ik maakte er toch nog een erwtenpuree bij. Dit erwtenpuree recept is enorm simpel, maar echt onwijs lekker om te serveren bij vis. Ik vind het zelf lekkerder dan patat erbij. 

Ik moest wat ruimte in de vriezer maken zodat de ijsmachine er in kon. De vriezer lag echt onwijs vol, het is maar een kleine vriezer maar ik heb ook gewoon echt veel te veel vlees nog liggen. Hoef ik de komende maanden in ieder geval niet te kopen. Maar wat het meeste ruimte in nam was een enorme zak met tilapia en 1.5 doosje met diepvries erwten. We hoefde niet lang na te denken wat we daar van moesten maken. 

Mijn vriend is een Katwijker, ik plaag hem altijd met het feit dat hij dan wel alles van vis moet weten. Maar eigenlijk at hij vooral kibbeling, lekkerbekjes en soms eens wat zalm. Maar bijna elke keer als we in het weekend daar eten, aten we vis. Vooral vaak kibbeling met patat, heerlijk! Zeker als zijn vader de kibbeling zelf bakte. Nu al enige tijd geen vis gegeten in Katwijk, dus hebben we Katwijk maar even naar Rotterdam gebracht. 

Maar dan dus met de erwtenpuree. Een keer wat anders dan patat. En om heel eerlijk te zijn hadden we ook gewoon geen aardappels meer in huis. Achteraf gezien ben ik daar enorm blij mee, want anders had ik deze heerlijke erwtenpuree nooit ontdekt. En echt, dit is genieten! Ik zou bijna met mijn vriend ruilen, hij meer kibbeling ik alle erwtenpuree. Maar hij is sowieso niet zo gek op erwten, dus ik had al veel te veel. Mij hoor je niet klagen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Erwtenpuree
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 500 gram diepvries erwten
  2. 1 halve ui
  3. 30 gram roomboter
  4. peper
  5. zout
  6. peterselie
  7. citroen
Instructions
  1. Doe alle doperwten in een pannetje en verwarm deze tot ze helemaal gaar zijn.
  2. Snij de ui in grove stukken en doe deze erbij.
  3. Breng alles op smaak met peper en zout.
  4. Snij de peterselie vast fijn, rasp een kwart van de citroen en doe dit samen met het sap van een halve citroen bij de erwten.
  5. Wanneer de erwten helemaal gaar zijn kun je alles in een keukenmachine doen.
  6. Draai het in de keukenmachine helemaal fijn.
  7. Voeg rustig de roomboter toe en draai deze door de erwten heen tot je een heerlijke puree hebt.
  8. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Notes
  1. Heerlijk bij vis!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.