Rode bieten spaghetti met feta

rodebietenpasta

Ik ben zo druk met kerst bezig dat ik even geen kerstgerecht meer kan zien, daarom deze simpele rode bieten spaghetti met feta. Perfect voor als je even zin hebt in een snelle makkelijke maaltijd. Lekker een avondje zonder vlees. Maar toch iets anders dan je waarschijnlijk normaal zou eten. 

Tegenwoordig zijn bijna alle dagen rond kerst gevuld met veel te veel eten. Vroeger hadden we vaak een avondje waarop we gewoon een bord boerenkool aten. Lekker simpel. En raar genoeg zou ik juist daarin nu ook enorm veel trek hebben. Moet ik eerlijk zeggen dat we vroeger op de kerstdagen wel uitgebreid aten, maar het was niet zo erg als nu ik op mezelf woon. Ik begin echt weken van te voren al. Zodra de supermarkten allemaal mooie producten in de winkel gaan leggen krijg ik er ook alweer zin in. 

Heerlijke eend, prachtig wild. Mooie groenten en van die kant en klare pakketten die ik nooit koop, maar die mij soms wel inspireren. Al verbaas ik me er soms wel over dat mensen bepaalde dingen kopen. Van die schaaltjes met krieltjes, olie en rozemarijn die je zo de oven in schuift. Waarom zoveel betalen voor iets dat je zelf net zo makkelijk kunt maken? Portobello gevuld met geitenkaas, dat is toch ook gewoon te simpel om te maken? Maar dat is ook een beetje de krent in mij, ik vind het zonde om onnodig geld uit te geven. 

Wilde ik met dit gerecht zo graag even vluchten van alle kerst praat, kan ik het toch weer nergens anders over hebben. Sorry! Maar gelukkig zijn we er over een paar dagen allemaal vanaf. Al heeft mijn vriend vakantie de komende twee weken, dus dat is ook wel een reden om extra lekker te koken. We blijven thuis, maar dan moet het thuis natuurlijk ook wel een beetje als vakantie voelen. 

Zeker bij mijn vriend moet je er wel op letten dat hij gewoon een beetje geniet van de vrije dagen. Want hij heeft altijd de neiging om allemaal nuttige dingen te zoeken om te doen en de rest van de tijd films te kijken. Dan moet hij straks weer werken en heeft hij alsnog niet het gevoel dat hij vakantie heeft gehad. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Rode bieten spaghetti met feta
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gram rode bieten
 2. 150 gram feta
 3. 200 gram spaghetti
 4. 1 ui
 5. 4 tenen knoflook
 6. balsamico azijn
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Zet een ruime pan met water op.
 2. Kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten gaar.
 3. Snij de bieten en ui grof.
 4. Doe de bieten en ui in een keukenmachine, pers de knoflook erbij.
 5. Hak de bieten in de keukenmachine helemaal fijn.
 6. Breng het bieten mengsel op smaak met balsamico azijn, peper en zout.
 7. Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan.
 8. Doe de bieten erbij en roer dit goed door, verwarm nog eens helemaal op.
 9. Schep de spaghetti in een bord en snij/verbrokkel de feta in kleine blokjes.
 10. Verdeel de feta over de spaghetti heen.
Notes
 1. Super simpel en snel. Maar alleen de kleur is al geweldig natuurlijk.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden
 1. Simone
  Simone zegt:

  dat ziet er echt mooi uit zo! Leuk idee ook. En ja die zogenaamd snelle gerechten in de supermarkt die dan vervolgens 3 x zoveel kosten. Dat is niet krenterig maar gewoon slim om het zelf te maken hoor….:) Fijne dagen!

  Beantwoorden
 2. Germaine
  Germaine zegt:

  Uitgeprobeerd en gewoon heerlijk! Eens iets compleet anders met bietjes. Bovendien heel snel klaar. Zeker een aanrader.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.