spaghetti garnalen

Spaghetti met garnalen

spaghettigarnaal

Zo’n avond dat je even snel iets op tafel wilt zetten. Ik sta enorm graag in de keuken, maar ook ik heb wel eens een avond dat ik er snel klaar mee wil zijn. Dan kom ik al snel uit op een pasta, pasta aglio olio is bijvoorbeeld heel erg lekker. Maar deze spaghetti met garnalen en limoen is ook een echte aanrader. 

In de basis lijkt deze pasta zelfs erg veel op de pasta aglio olie. Maar een basis van olie, knoflook en peper is natuurlijk altijd goed. De limoen is heerlijk fris en  past natuurlijk enorm goed bij de garnalen. 

Vroeger was ik helemaal gek op garnalen. En dan vooral in de klassieke garnalen cocktail. Maar misschien kwam dat ook gewoon door de heerlijke saus erbij. Tegenwoordig ben ik minder gek op garnalen, ik lust alleen de grote garnalen of de Hollandse garnalen. De wat kleinere roze garnalen vind ik echt niet lekker. 

Raar genoeg haal ik niet zo vaak garnalen, wij hebben vooral vaak kipfilet en gehakt in huis. Je kunt er veel van maken en het is betaalbaar. Maar toch word ik er zo blij van als we andere producten in de vriezer hebben liggen. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld heel erg blij met mijn vriezer. Ik heb een leuke vlees bestelling binnen, dat gaat genieten worden de komende weken! 

Maar hoewel ik helemaal gek ben op vlees vind ik het ook erg fijn om sommige avonden lekker vegetarisch te eten. Of om eens te kiezen voor een wat lichtere vis of bijvoorbeeld dus deze garnalen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Spaghetti met garnalen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram volkoren spaghetti
 2. 150 gram grote garnalen
 3. 2 tenen knoflook
 4. 1 theelepel chili vlokken
 5. 2 limoenen
 6. klontje boter
 7. bosje peterselie
 8. Parmezaanse kaas naar smaak
Instructions
 1. Breng een grote pan met water aan de kook, doe de pasta hierin en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
 2. Pak een grote koekenpan, doe hierin een klein beetje olie.
 3. Schil de garnalen en doe ze in de pan.
 4. Pers de knoflook en doet dit samen met de chili vlokken bij de garnalen.
 5. Rasp de schil van 1 limoen.
 6. Doe het sap van beide limoenen en de rasp van 1 limoen bij de garnalen.
 7. Voeg de boter toe en draai het vuur zacht.
 8. Giet de spaghetti af en doe deze direct bij de garnalen.
 9. Goed door elkaar husselen en in 2 borden serveren.
 10. Afmaken met een klein beetje peterselie en Parmezaanse kaas.
Notes
 1. De ideale snelle maaltijd!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
 1. Lisa
  Lisa zegt:

  Dat ziet er lekker uit! Jammer dat mijn vriend geen garnalen lust.. Donderdag is normaal gezien mijn ik-mag-koken-wat-ik-zelf-lekker-vind dus dan gaat deze maar op het donderdag ‘lijstje’ haha

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.