pasta aglio olio

Pasta aglio olio

Pasta aglio olioÉén van de simpelste pasta gerechten. Ik leerde het voor het eerste kennen toen ik in hotel New York werkte. Dit was één van de eerste gerechten die ik maakte. Logisch, want dit is ook het simpelste dat op de kaart stond. Waarschijnlijk is dit ook één van de simpelste dingen op mijn blog.

Soms heb je niet veel nodig om een lekker gerecht te maken. Het enige dat dan wel belangrijk is, is dat je goede producten gebruikt. Goede verse kruiden en lekkere olijfolie. Ik gebruikte de biologische olijfolie LA original intenso. Dit is een echte fijne olie met een goede smaak. Waar je bij veel olie alleen een vet gevoel hebt, heeft deze extra vierge olijfolie echt een verfijnde smaak. De smaken van deze olie zijn appel, groen tomatenblad en walnoot. Ik heb er niet genoeg verstand van om die smaken er echt uit te halen, wel kan ik zeggen dat dit een fruitige olie is met een notige ondertoon.

Ik mocht deze olie testen van de webshop tapasplanken.nl, een erg leuke webshop vol met olijf houten artikelen. Ik ben stiekem verliefd op de schalen. Maar hier kun je dus ook olijfolie van hoge kwaliteit halen, zo vind je ze in de supermarkt niet.

 

Pasta aglio olio

Wat heb je nodig:

 • spaghetti
 • olijfolie
 • knoflook
 • peterselie
 • rode peper
 • Parmezaanse kaas

Ik schrijf bij dit gerecht bewust geen verhoudingen omdat je dit geheel naar eigen smaak kunt toevoegen.

Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking.

Verwarm wanneer de pasta bij klaar is een pan met een beetje olijfolie. Doe hierin de fijn gesneden knoflook en rode peper, laat deze even enkele minuten bakken maar niet verkleuren. Giet de spaghetti af en doe deze ook in de pan. Roer de spaghetti goed door de pan zodat overal rode peper en knoflook zit.

Draai het vuur uit en snij de peterselie fijn. Meng dit ook door de pasta.

Doe de pasta op een bord en maak dit af met een beetje Parmezaanse kaas en een klein beetje extra olie.

Een heerlijk simpel pasta gerecht, bijvoorbeeld lekker bij een simpele rucola salade.

Pasta aglio olio


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

9 antwoorden
 1. Kimberley
  Kimberley zegt:

  Die olie alleen al klinkt heel fijn. Goed dat je er geen hoeveelheden bij zet. Zo ontdek je veel beter wat je wel of niet lekker vindt. Ik ben zelf echt een pastamens. Als ik dit zou maken, maak ik er waarschijnlijk een salade met tonijn bij.

  Beantwoorden
 2. Florentine
  Florentine zegt:

  Ten eerste wil ik even zeggen dat dit me héérlijk lijkt ( ik ga het een keer maken) maar ook wil ik even zeggen dat ik het zó gaaf vind dat je in NY hebt gewerkt! Misschien een keer een blogpost over maken? Ik ben er afgelopen zomer geweest en het is te gek! X

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.