rucola risotto

Risotto met rucola

risottorucola1

Ik ben gek op risotto, dat is geen geheim. Je mag mij er voor wakker maken. Met veel Parmezaanse kaas en verder vooral niet teveel verschillende spullen. Simpel en heerlijk genieten. Daarom maakte ik deze risotto met rucola.

Ik serveerde dit met krokant gebakken rauwe ham en dat past er echt erg goed bij! Aanrader!

Als je risotto maken eenmaal door hebt, dan is het echt een eitje. Misschien ben je de eerste keer een beetje onzeker omdat je overal hoort dat het lastig is. Maar stiekem is het juist  onwijs simpel! Zolang je er maar bij blijft.

 

Risotto met rucola

Wat heb je nodig:

 • 400 gram risotto rijst
 • 1 ui
 • 100 gram rucola
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 250 ml witte wijn
 • bouillon
 • plakken rauwe ham

Pak een fijne pan en smelt hierin een klein beetje boter of olie. Snij de ui fijn en fruit deze kort in de pan aan. Wanneer de ui glazig is kun je de rijst erbij doen. Bak deze even op. Deze moet een klein beetje garen, dan neemt hij het vocht beter op. Blijft dit constant roeren en laat enkele minuten opstaan. Doe de wijn bij de risotto en blijft weer constant roeren totdat deze is opgenomen.

Voeg nu telkens een lepel bouillon toe. Blijf roeren. Ik ben ongeveer een halve liter bouillon erbij gedaan.

Op smaak brengen met peper en een beetje zout. Voor het lekkere afmaken met een beetje roomboter. En de geraspte Parmezaanse kaas erbij doen.

Ik serveerde dit met de krokant gebakken rauwe ham. Er simpel. Een koekenpan op het vuur zetten en goed warm laten worden. De ham hier droog inleggen en zo aan beide kanten bruin bakken.

risottorucola


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

11 antwoorden
 1. Mylene
  Mylene zegt:

  Ik maak eigenlijk nooit risotto terwijl ik het wel erg lekker vind. En deze ziet er ook zooo goed uit! Ik sla ‘m op en ga eens een keer tijd maken voor dit gerecht.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.