asperge bitterbal

Asperge bitterballen

Asperge bitterballen

Ik maakte heerlijke Asperge bitterballen. Ben ik de enige die de laatste tijd echt veel te veel asperges heeft gegeten? Ik heb ondertussen al puur gekookte asperges, aspergesoep en nu deze gefrituurde asperges gegeten. Deze bitterballen kom je misschien wat minder vaak tegen maar zijn wel een leuke afwisseling!

Je zou van deze bitterballen met hetzelfde gemak aspergekroketten maken. Zelf vond ik ze als kleinere bitterballen leuker om te serveren.

 

Asperge bitterballen

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo asperge stukken
  • 100 gram roomboter
  • 125 gram bloem
  • 150 ml slagroom
  • peterselie
  • ham
  • blokjes groentebouillon
  • peper
  • zout
  • eieren
  • extra bloem
  • paneermeel (ik gebruik panko)

Schil de aspergestukken en bewaar de schillen. Snijd de geschilde asperges in kleine en dunnere stukjes. Kook al het snij afval in een pan met ruim water. Laat dit ongeveer een uur lang trekken. Haal alle schillen eruit en kook de goede stukjes asperge in 10 minuutjes gaar.  Giet de asperges af en bewaar het kookvocht.

Tijd om de roux te maken! Smelt de boter in een grote pan en doe hier vervolgens de bloem bij. Laat de bloem enkele minuten garen zonder dat deze begint te verkleuren. Voeg vervolgens lepel voor lepel het kookvocht toe. Voeg de volgende lepel pas toe als de eerdere helemaal is opgenomen. Blijf toevoegen tot je een mooie stevige roux hebt. Doe hier de slagroom bij.

Snij de ham in mooie kleine stukjes en doe deze bij de roux. Voeg hier ook de gekookte asperges, peterselie en twee blokjes groentebouillon toe. Breng dit vervolgens nog verder op smaak met peper en zout.

Doe de ragout in een grote ovenschaal en laat deze afgedekt afkoelen. Plaats hem wanneer hij afgekoeld is een hele nacht in de koelkast.

Zet wanneer je de volgende dag gaat rollen een bord met bloem, een bord met los geklopte eieren en een bord met panko klaar. Pak een beetje ragout uit de schaal, gooi dit in de bloem. Rol er hier een bitterbal/kroket van. Haal dit vervolgens door het ei en als laatst door de panko. Ga zo door tot alle ragout op is.

Frituur de ballen/kroketten in ongeveer 4 minuten gaar. Wanneer ze uit de diepvries komen zullen ze langer nodig hebben, bij mij ongeveer 8 minuten. Maar dit is afhankelijk van de dikte van je bitterbal of kroket.

Enjoy!

Asperge bitterballen


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

5 antwoorden
  1. Cynthiiaa
    Cynthiiaa zegt:

    Oh my god, wat ben je een baas! Dit lijkt mij zo damn lekker. Ik was totaal geen fan van asperges, totdat ik ze een keer at in een pastavariant.. Zo. Damn. TASTY. Maar nu in een bitterbalvorm? Ik ben om.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *