risotto balletjes

Risotto balletjes – Arancini met mozzarella

Risotto balletjes - Arancini met mozzarella

Ik gooi liever niets weg. Daarom heb ik al eerder een recept met jullie gedeeld wat je kan maken van een restje risotto. Dat was deze risotto burger. Je kunt van een restje risotto ook simpele borrelhapjes maken. Leuke en lekkere risotto balletjes! De officiële naam hiervan is arancini. Alles klinkt lekkerder in het Italiaans. Alleen zijn die vaak zo groot als een sinaasappel en ik maak er liever kleine pingpong balletjes van.

Soms lijkt het alsof alles lekkerder is met een paneerlaagje. Of ben ik de enige die dat denkt? Oorspronkelijk worden deze balletjes vaak gevuld met een bolognesesaus, lijkt me heerlijk, maar ik wilde eerst deze makkelijke versie uitproberen en met jullie delen. Weer eens een lekker simpel recept!

 

Risotto balletjes – Arancini met mozzarella

Wat heb je nodig:

  • restje risotto
  • 1 bol mozzarella
  • bloem
  • 1 ei
  • paneermeel/panko

Snij de mozzarella in kleine stukjes.

Neem een beetje koude risotto in je hand en maak hier een platte cirkel van. Leg een stukje mozzarella in het midden en vouw de risotto over de mozzarella heen.

Maak zo bolletjes tot alle risotto op is. Zorg dat de mozzarella helemaal bedekt is, bij mij was één balletje een beetje gaan lekken.

Haal de bolletjes risotto vervolgens eerst door de bloem, daarna door een eitje en als laatste door het paneermeel.

Frituur de balletjes in ongeveer 4 minuten goud bruin.

Risotto balletjes - Arancini met mozzarella


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

9 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.