Dulce de Leche botercrème

 • Bereidingstijd

  10 minuten

 • Aantal personen

  Voldoende voor een hele taart

Ingrediënten

 • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
 • Bijna een hele portie Dulce de Leche (De rest decoratief gebruikt)
 • 50 gram witte basterdsuiker

Instructies

 • Stap 1

  Doe de roomboter met de suiker in een schaal en mix dit helemaal zacht en romig.

 • Stap 2

  Voeg de dulce de leche toe en mix het enkele minuten tot je een luchtig en glad mengsel hebt.

 • Stap 3

  Gebruik deze botercréme alleen op volledig afgekoelde baksels, anders smelt het.

dulcebotercreme

Op zoek naar een gezond recept? Dan ben je hier vandaag aan het verkeerde adres. Deze Dulce de Leche botercréme is een ultieme guilty pleasure. Zoet, romig en heerlijk met bijvoorbeeld gekarameliseerde pecannoten. 

Ik krijg als blogger wel eens producten opgestuurd om te testen. Veel producten test ik, maar sommige producten blijven ook veel te lang staan. Zo vond ik in de kast nog een Koopmans mix voor yoghurtcake. Gelukkig hebben de collega’s van mijn vriend aangegeven dat zij het niet erg vinden als ze baksels uit een pakje krijgen. 

Tijd dus om de yoghurtcake eens te testen. Doordat de roomboter is vervangen door yoghurt, krijg je een iets lichtere en frissere cake. Dat maak je overigens wel helemaal teniet als je er deze botercrème bij maakt, maar ik kon natuurlijk niet aankomen met alleen een cake uit een pakje. 

De cake was overigens best lekker, maar hij werd vervolgens volledig overheerst door een dikke laag botercrème. Afgemaakt met gekarameliseerde pecannoten en nog een beetje extra Dulce de Leche was het een machtig plakje cake. 

Overigens is deze hoeveelheid botercrème net wat te teveel voor een cake. Maar probeer het eens tussen een taart, of smeer er voorzichtig een taart mee af. Hou je een beetje over? Als topping op een cupcake is het ook heerlijk. 

Dulce de Leche is een karamelpasta en daardoor makkelijk te combineren met bijvoorbeeld noten, chocolade of heerlijk met banaan. Waar ga jij deze botercrème mee combineren?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.