Dulce de Leche botercrème
- Bereidingstijd
10 minuten
- Aantal personen
Voldoende voor een hele taart
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- Bijna een hele portie Dulce de Leche (De rest decoratief gebruikt)
- 50 gram witte basterdsuiker
Instructies
Stap 1
Doe de roomboter met de suiker in een schaal en mix dit helemaal zacht en romig.
Stap 2
Voeg de dulce de leche toe en mix het enkele minuten tot je een luchtig en glad mengsel hebt.
Stap 3
Gebruik deze botercréme alleen op volledig afgekoelde baksels, anders smelt het.
Op zoek naar een gezond recept? Dan ben je hier vandaag aan het verkeerde adres. Deze Dulce de Leche botercréme is een ultieme guilty pleasure. Zoet, romig en heerlijk met bijvoorbeeld gekarameliseerde pecannoten.
Ik krijg als blogger wel eens producten opgestuurd om te testen. Veel producten test ik, maar sommige producten blijven ook veel te lang staan. Zo vond ik in de kast nog een Koopmans mix voor yoghurtcake. Gelukkig hebben de collega’s van mijn vriend aangegeven dat zij het niet erg vinden als ze baksels uit een pakje krijgen.
Tijd dus om de yoghurtcake eens te testen. Doordat de roomboter is vervangen door yoghurt, krijg je een iets lichtere en frissere cake. Dat maak je overigens wel helemaal teniet als je er deze botercrème bij maakt, maar ik kon natuurlijk niet aankomen met alleen een cake uit een pakje.
De cake was overigens best lekker, maar hij werd vervolgens volledig overheerst door een dikke laag botercrème. Afgemaakt met gekarameliseerde pecannoten en nog een beetje extra Dulce de Leche was het een machtig plakje cake.
Overigens is deze hoeveelheid botercrème net wat te teveel voor een cake. Maar probeer het eens tussen een taart, of smeer er voorzichtig een taart mee af. Hou je een beetje over? Als topping op een cupcake is het ook heerlijk.
Dulce de Leche is een karamelpasta en daardoor makkelijk te combineren met bijvoorbeeld noten, chocolade of heerlijk met banaan. Waar ga jij deze botercrème mee combineren?
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!