Watermeloensalade met feta

 • Bereidingstijd

  15 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • Halve kleine watermeloen (750 gram)
 • 100 gram feta
 • 10 blaadjes munt
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 kleine rode ui

Instructies

 • Stap 1

  Snij de watermeloen in kleine stukjes en snipper de ui.

 • Stap 2

  Rol de blaadjes munt op en snij hier smalle reepjes van.

 • Stap 3

  Meng de watermeloen met de gesnipperde ui, de munt en de olijfolie.

 • Stap 4

  Verbrokkel de feta en verdeel dit over de watermeloen.

watermeloensalade

Ik ben helemaal geen fruiteter, maar er is weinig lekkerder dan een watermeloen op een warme dag. Deze watermeloensalade met feta is dan ook een favoriet van mij. Heel simpel om te maken en enorm verfrissend.

Ik hou van dit seizoen waarin je op elke hoek watermeloenen tegenkomt. De markt ligt er vol mee en overal komen ze in de aanbieding. Toch hou ik mezelf op de markt vaak in. De eerste keer dat mijn vriend met een watermeloen van 5 kilo de markt over moest, was hij niet zo blij. Dit keer kwam ik bij een kraampje twee kleine watermeloen voor 1.50 euro tegen. Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen. 

Dit keer heb ik ze netjes over de markt gedragen. Terwijl mijn vriend overigens alle andere tassen droeg, dus ik mag nog steeds niet klagen. Vaak snij ik die kleine watermeloenen gewoon door de helft en lepel ik ze zo uit. Scheelt een hoop afwas en rommel. 

Omdat ik vaak te weinig drink, zeker voor warme dagen, vind ik watermeloen ook een perfecte manier om wat meer vocht binnen te krijgen. Het bestaat natuurlijk voor het grootste deel uit water. Dat verklaart de naam dan ook. 

Maar zoals we tegenwoordig allemaal weten is zoet heerlijk met zout, daarom is deze watermeloensalade met feta ook zo lekker. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.