Dulce de Leche maken

 • Bereidingstijd

  3 uur

 • Aantal personen

  Voldoende voor een hele taart

Ingrediënten

 • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructies

 • Stap 1

  Vul een grote pan met ruim water.

 • Stap 2

  Doe het blikje in de pan en kook dit 3 uur lang. Zorg dat het blikje altijd ruim onder water blijft staan.

 • Stap 3

  Haal het blikje eruit en laat het helemaal afkoelen voordat je het openmaakt.

Opmerkingen:

Pas op, gevaarlijk lekker!

dulceleche

Van een blikje gecondenseerde melk, maak je enorm makkelijk een heerlijke karamelpasta. Perfect voor taarten, pannenkoeken of gewoon voor op brood. Dulce de leche maken kan echt iedereen. 

Karamel maken vind ik soms een beetje eng. Gloeiendhete gesmolten suiker, dat wil je niet laten vallen. En aangezien ik wel onwijs onhandig ben, ontloop ik het zoveel mogelijk. Deze dulce de leche maak je daarentegen rustig terwijl het blikje nog dicht zit. In een grote pan vol met water. Een stuk minder eng en gevaarlijk. 

Je zou meerdere blikjes tegelijk kunnen maken. Zolang je het blikje dicht laat, kun je dit namelijk heel lang bewaren. Overigens zou ik het niet aanraden. Dit is onweerstaanbaar lekker. Voordat je het weet zit je alle blikjes achter elkaar leeg te lepelen. Ik maak het alleen wanneer ik er ook daadwerkelijk iets mee ga maken. Het is bijvoorbeeld heerlijk tussen koekjes, in een cheesecake of in de koffie. 

Ik heb dit al vaker gemaakt, maar vond het altijd een beetje overbodig om hier een recept over te schrijven. Het is namelijk zó simpel. Toch kan ik me voorstellen dat niet iedereen weet dat je op deze manier een makkelijk karamelpasta kan maken. In dat geval is dit echt een verrijking van je leven. 

Heb je nog een beetje over van jouw dulce de leche? Je kunt er ook heerlijke bonbons mee vullen. Een beetje grof zout in de karamel met een dun laagje pure chocolade. Daar kan je toch alleen maar blij van worden? 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.