5x Burgerrecepten

Er zijn denk ik weinig dingen waar je mij blijer mee kunt maken dan met een goede burger. Eigenlijk maakt het me niet uit wat voor burger. Vlees, vis of vegetarisch, ik vind ze allemaal heerlijk. Vandaag deel ik vijf van mijn favoriete burgerrecepten met jullie. 

Ik ben gek op KFC. Van alle grote ketens is dat waarschijnlijk wel mijn favoriet. Ik zit er overigens niet dagelijks. Beter nog, ik ben er misschien 5 keer geweest. Het is ongezond en altijd redelijk prijzig. Maar dit moeten we zelf toch minstens net zo goed kunnen? Deze kipburgers zijn heerlijk! Door de kip te marineren in yoghurt weet je zeker dat je kip onwijs mals zal worden. 

risotto burger

Van alle vegetarische burgers die je hebt, is deze versie met risotto waarschijnlijk wel mijn favoriet. Misschien niet heel vreemd omdat ik sowieso verslaafd ben aan risotto. Niet de beste foto, maar de risotto met pistachenootjes is echt goddelijk. Het is geen vegetarische burger bedoeld om op vlees te lijken, het is gewoon een heerlijk gerecht. 

rode bieten burger

Na de vegetarische risottoburgers gooi ik er maar meteen nog een vegetarische burger achteraan. Deze bulgur rode bietenburgers zijn echt heel erg lekker. Dit keer serveerde ik ze met tzatziki komkommer, maar ze zijn ook enorm lekker met geitenkaas en paprika. 

visburger wasabi mayonaise

Ik eet eigenlijk veel te weinig vis, maar deze visburger mag van mij elke dag wel op het menu staan. Onwijs simpel en heel erg lekker. De wasabi mayonaise maakt het helemaal af. De volgende visburger die ik ga maken, zal er eentje met zalm worden. Heerlijk!

pita hamburger

Eigenlijk heeft een hamburger helemaal niet veel nodig. Natuurlijk is het lekker met lage cheddar, bacon en gebakken uitjes, maar deze simpele versie met zelfgemaakte zoetzure komkommer maakt me ook elke keer weer blij. Geweldig in zijn eenvoud. 

Heb jij een favoriet?

Ik ben erg benieuwd wat jouw favoriete recept is. Ga je één van deze recepten proberen? Deel dan jouw resultaten op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben onwijs benieuwd! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.