Pittige kipburger maken

kipburger

Zo’n lekkere pittige kipburger maken van KFC, dat moet je toch ook gemakkelijk zelf kunnen? Gepaneerde kipfilet had ik al eerder gemaakt, en ook drumsticks met een krokant laagje waren een groot succes. Maar bij KFC zijn de hete burgers altijd ook echt zo lekker pittig. Eerlijk is eerlijk, de prijs is er wel naar, maar de concurrentie kan qua kip niet tegen ze op.

Daar zit je dan, nog geen drie weken in het nieuwe jaar. Met mijn grote mond zou ik wel even vegetarisch gaan eten. Niet uit overtuiging, maar gewoon om een gemakkelijk kader te hebben om wat gezonder te gaan eten. En als goede bijkomstigheid dat ik een minder grote bijdrage lever aan de vervuilende veeteelt. Want toen ik recentelijk hoorde hoeveel water en uitstoot er gepaard gaat met mijn stukje vlees, begonnen mijn oren toch wel te klapperen. Iets minder vlees eten, en je spaart duizenden liters water uit. Kan ik dagelijks toch maar weer lekker een paar minuutjes langer douchen!

Gezond en vegetarisch dus. En dan volgt dit als mijn eerste recept van het nieuwe jaar… Zwak vlees! Maar eerlijk is eerlijk, als je dan moet zondigen is een heerlijke zelfgemaakte kipburger wel een uitstekende keuze. Geïnspireerd door de documentaire over onze vrienden uit Kentucky die laatst op televisie was ben ik maar gewoon aan de slag gegaan met een random eigen marinade. In de yoghurt natuurlijk, om de kippedijtjes nog malser te maken dan ze al waren. En lekker creatief zijn met de andere ingrediënten; als je een stukje kip hebt liggen kun je er met van alles wat je nog hebt staan wat lekkers van maken!

Pittige kipburgers
Een lekkere pittige kipburger
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 3 kippendij-filets
 2. 1 blikje bier (of kersenbier in mijn geval)
 3. 200ml magere yoghurt
 4. 200g bloem
 5. Chili-poeder
 6. Knoflook-poeder
 7. Paprika-poeder
 8. Snufje zout en peper
Instructions
 1. Zet de frituurpan aan!
 2. Snij de kippendij-filets in stukjes naar eigen wens. Ik had het geluk dat er een paar mooie vierkante stukken uit kwamen die als "burger" konden dienen!
 3. Marineer de kippendij-filets in een bakje met de yoghurt, chilipeper, knoflook- en paprikapoeder en een snufje zout en peper. Laat dit een 3 a 4 uur staan in de koelkast. Hoe langer, hoe beter!
 4. Maak een beslagje van 150 gram bloem, het biertje en doe hier optioneel nog wat van de bovenstaande kruiden bij voor wat extra smaak. Het moet een egaal maar nog redelijk dik beslag zijn wat aan de stukken kip blijft.
 5. Doe de rest van de bloem in een schaaltje om de kip in te wentelen.
 6. Wentel de kipstukjes stuk voor stuk uitvoerig door het schaaltje bloem.
 7. Wentel de stukjes vervolgens door het beslag, en doe ze vervolgens voorzichtig in de frituurpan.
 8. Elke lading kipstukjes is na 3 a 4 minuten goed gaar, uiteraard afhankelijk van hoe dik je de stukjes hebt gesneden.
Notes
 1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.