Kip cordon bleu

cordonbleu

Vroeger aten wij thuis eigenlijk standaard aardappels, groenten en vlees. Met bij hoge uitzondering eens pasta. Mijn favoriete stukje vlees was altijd een cordon bleu. Tijd om eens helemaal zelf een kip cordon bleu te maken. 

Ik verwerk vaak kipfilet in verschillende gerechten, maar een hele kipfilet eet ik eigenlijk nooit. Het wordt snel droog, flauw van smaak en ik vind het gewoon een beetje saai. Daar heb ik met zo’n cordon bleu helemaal geen last van. De kipfilet blijft heerlijk mals en wanneer je hem aansnijd en de kaas eruit loopt, kun je daar toch alleen enorm van genieten? 

Ik wilde eigenlijk een hele mooie foto maken. Maar wanneer het eten klaar is, wil ik niets liever dan zo snel mogelijk aanvallen. Dit keer had ik het ook nog eens verkeerd gepland. Mijn aardappeltjes en bloemkool waren al klaar terwijl de kip cordon bleu nog eventjes nodig had. Misschien is dat de reden waarom ik eigenlijk nooit meer simpel aardappels, groenten en vlees eet. Ik ben er gewoon niet goed in. 

En nog een reden is dat het zoveel afwas is. Ik kook mijn gerechten vaak met één of hooguit twee pannen. Nu had ik een pan voor de aardappels, een pan voor de bloemkool en een pas voor de saus van de bloemkool. Ik heb helaas geen vaatwasser en wanneer mijn aanrecht vol staat met allemaal afwas (en dat staat het snel met die grote pannen) heb ik écht geen zin meer om aan de afwas te beginnen. 

Maar goed. Uiteindelijk blijf ik soms een simpel Hollands meisjes. Af en toe een avondje simpele Hollandse pot maakt mij wel gelukkig. Zéker met deze kip cordon bleu. 

Kip cordon bleu
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 kipfilets
 2. 2 grote plakken ham
 3. 2 plakken kaas
 4. 1 ei
 5. 4 eetlepels bloem
 6. schaaltje paneermeel
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Snij de kipfilet plan doormidden, net niet helemaal door, zodat je een grote lap kipfilet krijgt.
 2. Leg een bakpapier op de kipfilet en sla er enkele malen met een pan op om het vlees iets dunner te maken.
 3. Leg de ham en vervolgens de kaas op de kipfilet.
 4. Vouw de kipfilet weer op en zet de rand met een satéprikker vast.
 5. Bestrooi de kipfilet met bloem.
 6. Klop een ei los en haal de kipfilet hier doorheen.
 7. Haal de kipfilet vervolgens door het paneermeel.
 8. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kip cordon blue langzaam mooi gaar en goudbruin.
 9. Haal de satéprikkers voor het serveren uit de kip cordon bleu.
Notes
 1. Een klassieker, maar hij blijft geweldig. Smakelijk!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden
 1. Linda Delichef
  Linda Delichef zegt:

  Dit klinkt zo herkenbaar! Ik eet ook nooit aardappelen/groente/vlees, omdat ik er gewoon niet zo goed in ben. En al die pannen! Maar toch is het zo heel af en toe wel lekker. Kip cordon bleu is ook een van mijn favorieten. ????

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.