Spaghetti met kip en barbecuesaus

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 25 minuten

  • Aantal personen

    4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti
  • 200 ml barbecuesaus
  • 200 gr roomkaas
  • 1 gerookte kipfilet
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 bosje lente ui

Instructies

  • Stap 1

    Zet een pan met ruim water op en kook de spaghetti daarin gaar. 

  • Stap 2

    Snij de paprika en ui heel fijn, en bak deze kort aan in een koekenpan. 

  • Stap 3

    Doe de barbecuesaus en roomkaas bij de paprika en uitjes. Snij de gerookte kipfilet en plakjes en doe deze er ook bij. 

  • Stap 4

    Giet de spaghetti af, maar bewaar een klein beetje kookvocht. Doe de spaghetti door de saus en meng dit goed. Wanneer de saus te dik is, kun je beetje bij beetje kookvocht toevoegen tot alles lekker smeuig is. Serveer en maak af met rauwe ringetjes lente ui. 

In de laatste Foodybox zat ook een fles barbecuesaus van Santa Maria. Ik wilde de saus eens op een andere manier gebruiken, niet als saus op een broodje hamburger of om pulled pork mee te maken. Daarom maakte ik deze spaghetti met kip en barbecuesaus. 

Hoewel het altijd leuk is om nieuwe producten te proberen, vind ik het leuke aan de Foodybox vooral dat ik het altijd als een soort challenge zie. Hier heb je een aantal producten, maak jij er maar eens wat lekkers van. Ik kan een nieuwe worst gewoon proeven en jullie vertellen dat die lekker is, maar het is toch veel toffer om er meteen wat leuks van te maken? Deze barbecuesaus (American BBQ Sauce Kentucky Whiskey – Santa Maria) is best zoet, terwijl ik normaal meer van een hele sterke rooksmaak hou. Maar daardoor is die juist perfect voor dit recept. 

Ik had mijn vriend niet vertelde wat voor pasta dit was, dus de eerste hap wist hij niet zo goed te plaatsen. Maar daarna was hij meteen de grootste fan. Zo erg dat hij het er de volgende dag nog op zijn werk over heeft gehad. Dat is een goed teken! 

Wij hebben elke keer vlagen dat we weer besluiten gezonder te eten, en helaas zitten we nu weer in zo’n periode. Deze pasta zal de komende tijd dus niet op het menu staan, maar als we eens een avondje willen zondigen zet ik deze vast op het lijstje. 

Wil je deze pasta een volgende dag opwarmen? Voeg dan een klein beetje melk toe om de pasta weer net zo smeuïg te maken als de eerste dag. 

Dit recept is trouwens ook ideaal om restjes pulled pork op te maken, laat de kip dan weg. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.