Salade met biefstuk en pesto

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 1 krop sla
 • 400 gram biefstuk
 • 3 tomaten
 • 1 rode ui
 • 1 courgette
 • 2 eetlepels pesto
 • parmezaanse kaas 
 • tip: pijnboompitten

Instructies

 • Stap 1

  Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange dunne plakken. Grill deze tot ze gaar zijn en mooie strepen hebben. 

 • Stap 2

  Bak de biefstuk hoe jij hem het liefst eet. Pluk ondertussen de blaadjes van de krop, scheur ze in stukken en was ze. Snij de tomaat in kleine stukken en de rode ui in halve dunne ringetjes.

 • Stap 3

  Snij de biefstuk in mooie plakjes. Meng de salade met de courgette, biefstuk, tomaat, ui en pesto. Ik gebruik zelfgemaakte pesto die ik vaak net wat dunner maak. Als jouw pesto te dik is, voeg dan wat extra olie toe. Verdeel alles over 2 diepe borden. 

 • Stap 4

  Maak de salade af met wat geschaafde Parmezaanse kaas en optioneel wat geroosterde pijnboompitten.

Ik geef eerlijk toe dat deze salade er echt niet uitziet, maar gelukkig was deze salade met biefstuk en pesto wel erg lekker. En laten we eerlijk zijn, een salade moet je toch gewoon husselen? 

Misschien had ik er een mooi plaatje van kunnen maken, met mooie plakjes gegrilde courgette bovenop, voorzichtig gedresseerde dressing en de meest perfecte blaadjes salade. Maar als ik een salade eet, dan wil ik gewoon dat de dressing overal zit. Dat er onderop nog net zoveel van de toppings zit als bovenop. 

In de simpele restaurantjes krijg je vaak een hele simpele salade bij je hoofdgerecht. Niet heel spannend, maar vaak wel lekker. Maar soms, heel soms, heb ik een salade gekregen waar helemaal geen dressing op zat. Of waar er een beetje dressing op het bovenste blaadje zat, en je daarna dus gewoon droge sla at. Daar word ik altijd wel een beetje verdrietig van. Hoe moeilijk is het om de salade gewoon even aan te maken? 

Wij aten deze salade trouwens als avondeten, dus het is een flink bord. Een volgende keer zou ik er nog wat pijnboompitten aan toevoegen. Hoewel ik als je me vraagt wat ik het liefst eet waarschijnlijk iets ongezonds noem, begrijp ik terwijl ik zo’n salade eet nooit waarom mijn hoofd toch altijd weer denkt aan een pizza of kapsalon. Dat valt achteraf altijd tegen, terwijl zo’n salade juist altijd erg lekker is. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.