Quiche met shoarma

 • Bereidingstijd

  1 uur

 • Aantal personen

  6 personen

Ingrediënten

 • 1 rol kant en klaar quichedeeg (ik gebruikte Tante Fanny)
 • 500 gram shoarma
 • 3 paprika’s
 • 3 uien
 • 250 gram champignons
 • 3 eieren
 • 100 ml slagroom
 • 100 ml melk
 • 4 eieren
 • 100 gram geraspte kaas

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het deeg met het bakpapier in de springvorm en duw het een beetje in de vorm. Prik met een vork gaatje in de bodem. 

 • Stap 2

  Zorg dat een koekenpan goed heet is en bak de shoarma zonder extra olie gaar. Snij ondertussen de paprika, ui en champignons fijn. Doe alle groenten bij de shoarma en bak deze ook gaar. 

 • Stap 3

  Doe de shoarma en groenten in de springvorm. Klop daarna de eieren los met melk en slagroom. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel eerst de kaas over de vulling, voordat je het mengsel van de eieren over de hele quiche giet. 

 • Stap 4

  Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Serveer daarna met een simpele salade. 

Ik ontving het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny in de Foodybox. Hoewel je met dit deeg ook een zoete taart kunt maken, besloot ik meteen een hartige te maken. Het ligt misschien niet voor de hand, maar deze quiche met shoarma is erg lekker. 

Ik eet bijna nooit shoarma. Hoewel ik het heel erg lekker vind, vind ik het toch iets te ongezond. En als ik dan een avond ongezond eet, dan is het weer niet mijn eerste keuze. Deze keer had ik er weer zin in, maar wilde ik er wel wat meer groente bij eten. Normaal prop ik het namelijk gewoon met een liter knoflooksaus in een pita. 

Deze quiche is nog steeds niet de gezondste maaltijd die je kunt eten, maar een goede punt met daarnaast een simpele salade is in mijn ogen wel een prima maaltijd. 

Ik maakt quichedeeg vaak zelf, maar om eerlijk te zijn is het kant en klare deeg toch wel erg makkelijk. Het is al uitgerold, heeft de perfecte maat voor mijn springvorm en ligt al op bakpapier. Ik vind mijn eigen deeg wel net iets lekkerder, wat brosser en kruimeliger, maar dit was ook echt meer dan prima. 

Ik serveerde deze quiche met een simpele salade van ijsbergsla, tomaat en rode ui. Daarop deed ik nog een kwak knoflooksaus in de hoop dat het een beetje op een kapsalon zou lijken. Qua smaak heel erg lekker, maar helaas zag het er echt niet uit. Vandaar een foto van de hele quiche en geen punt. 

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *