Nacho chili con carne
Misschien niet de chili con carne zoals je hem meestal ziet. Met gehakt en vol met bonen. Mijn vriend lust al die bonen niet dus ik wilde een versie zonder bonen. Ik dacht vroeger dat bonen nodig waren om een chili con carne te maken, maar iemand wist mij te vertellen dat chili con carne oorspronkelijk staat voor rode peper met vlees. Rode peper: check. Vlees: check.
Hier had ik al zo lang zin in dat ik het niet erg vond om een keer zo ongezond te eten. Als ik uit alles zou mogen kiezen wat ik nog eens zou willen eten, dan zou het dit zijn. Vroeger mocht ik op mijn verjaardag wel eens kiezen wat ik wilde eten, volgens mij kwam ik meestal niet verder dan spaghetti. Had ik toen maar geweten hoe lekker dit is.
We hebben een dag later de chili con carne gewoon met wat groenten en rijst gegeten en toen was het ook enorm lekker. Al maken de nacho’s het natuurlijk wel ultiem genieten.
Niet meteen schrikken van rode pepers, chili con carne hoort een beetje pittig te zijn, maar dit kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Dus probeer deze nacho’s chili con carne eens.
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 1 kilo sucadelappen
- 3 uien
- 3 rode pepers
- 25 gram pure chocolade
- 1 bruin biertje
- 1 zak nacho's
- 500 ml runder bouillon
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 blik mais
- 4 tenen knoflook
- 1 el komijn
- 1 el oregano
- 0.5 el cayenne peper
- zout
- peper
- 1 rode uit
- geraspte kaas
- Snij het vlees in kleine stukjes en hak het vervolgens nog fijner.
- Breng het vlees op smaak met peper en zout.
- Bak het vlees nu in delen in een grote braadpan tot het een mooie kleur krijgt.
- Bak niet alles in één keer omdat het dan lastig is om het vlees goed te laten kleuren.
- Snipper de uit en bak deze na het vlees ook aan, voeg hier de fijn gesneden rode pepers en knoflook aan toe en bak deze even mee.
- Voeg de komijn, oregano en cayenne peper toe, bak kort op voordat je het bier toevoegt.
- Doe nu ook de tomatenblokjes en de bouillon erbij en laat de chili con carne zo 4 uur zachtjes pruttelen.
- Voeg op het laatste de mais en de chocolade toe. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten is de chili con carne klaar.
- Serveer de chili over de nacho's en maak af met wat fijn gesneden rode ui en geraspte kaas.
- Dit is genoeg voor een grote pan chili voor ongeveer 6 personen, je kunt dit prima in de diepvries bewaren.
- With love,
Ik ben zelf ook geen fan van warme bonen, dus dit is een goede uitkomst! :)
OH yummy dit ziet er zo lekker uit.
Ziet er super uit, heel lekker met de nachos! En verrassend dat er chocolade in zit, dat had ik er totaal niet bij verwacht.
Dit ziet er te lekker uit! Al zou ik zelf het biertje weglaten ^^
Ik moet jouw blog niet lezen als ik op mijn werk o.i.d. zit, want ik krijg zo alleen maar honger… Thanks voor dit heerlijke recept, die gaat zeker op mijn dit-ga-ik-nog-maken lijstje :-)
– Jo
zaaalig! wij zijn ook niet zo’n boneneters dus dit receptje komt wel van pas! omnomnom
Hmm dit ziet er weer heerlijk uit!! Ik lust de bonen wel, maar ben wel benieuwd geworden naar deze variatie.
Mm ik houd van gerechten met nacho’s en kaas haha! Ziet er goed uit :)
Ooohh dit ziet er echt heel lekker uit! Ik vind chili con carne met bonen ook heel lekker, maar deze variant ga ik ook een keer uitproberen. Grappig dat de naam eigenlijk alleen op het vlees en de peper slaat. Ik dacht ook altijd dat de bonen erbij hoorden.
Ziet er goed uit! Maar stiekem vind ik bijna elk gerecht waar nacho’s door heen zitten wel lekker eruit zien hihi!
Ziet er weer erg lekker uit!
Ik ben gek op nachos! Dit ziet er zo lekker uit!
Ik ben allergisch voor bonen, dus dit ga ik zeker uitproberen! Het klinkt heerlijk.
Jaaa lekker! Hier houden wij allemaal van thuis normaal eten wij dit in een restaurant dus wel fijn om nu een recept te hebben waar ik het zelf kan na maken :-) x