Botercrème maken

botercremespuiten

Ik deelde al eerder een basisrecept voor cupcakes, dan kan de botercrème natuurlijk niet ontbreken. Super machtig, maar onwijs lekker. Ook ideaal om taarten mee af te smeren. Botercrème maken is heel erg simpel. 

Als je zelf een taart of cupcakes maakt, dan wil je deze natuurlijk niet afmaken met iets uit een pakje. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Je hebt er helemaal niet veel voor nodig om zelf botercrème te maken. Het belangrijkste is dat de roomboter op kamertemperatuur is en dat je deze luchtig probeert te mixen. 

Vervolgens kun je aan de slag gaan met de schattigste kleurtjes en extra versieren. Ik heb deze keer twee kleuren in mijn spuitzak gedaan voor een mooie overloop. Dat kun je heel simpel doen door de helft van de botercréme wit te houden en aan de andere helft een klein beetje kleurstof toe te voegen. 

Vervolgens pak je een stuk keukenfolie, maak een strook in de lengte van de witte botercrème en daarnaast een strook van de rest van de botercrème. Vouw dit dubbel en rol de keukenfolie vervolgens op tot een worst. Stop de botercréme in de spuitzak en trek het uiteinde van de folie er doorheen tot je bij de botercrème bent. Dan kun je gemakkelijk met twee kleuren spuiten. 

Ik kwam hier een filmpje over tegen: https://www.youtube.com/watch?v=x2Qk6pWgpFw

Als je net als ik wegwerp spuitzakken gebruikt, kun je ook elke kleur in een andere spuitzak doen en deze twee spuitzakken vervolgens in 1 spuitzak doen. 

Of, je probeert de kleuren gewoon netjes in de spuitzak te verdelen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dat niet mijn specialiteit is. 

botercrème
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
  1. 150 gram roomboter
  2. 250 gram poedersuiker
  3. 4 eetlepels melk
Instructions
  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  2. Mix de roomboter zo luchtig mogelijk.
  3. Voeg de poedersuiker en de melk toe, blijf goed mixen.
  4. Voeg optioneel kleurstof toe, doe de botercrème daarna in een spuitzak.
Notes
  1. Dit was ruim voldoende voor 12 cupcakes.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.