hasselback aardappelen

Hasselback aardappels

hasselbackaardappelAardappels, ik ben er echt gek op. Wat dat betreft ben ik een standaard Hollander. Thuis aten we bijna elke avond gekookte aardappels, nu ik op mezelf woon eigenlijk nooit meer. Behalve dat ik er een hekel aan heb om ze te schillen, vind mijn vriend ze gekookt ook helemaal niet lekker. De enige gekookte aardappels eet ik wanneer ik bij mijn moeder ga eten.

Aardappels uit de oven eet ik wel enorm graag. Deze keer maakte ik ze op deze manier, ziet er zo toch onwijs schattig uit om te presenteren?

 

Hasselback aardappels

Wat heb je nodig:

  • (niet te grote) aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram roomboter
  • zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Het lastigste is om de aardappels in te snijden zonder helemaal door te snijden. Ik heb dit gedaan door de aardappel achter een pollepel te leggen. Telkens als je snijd kom je dan op de pollepel uit en kun je niet verder snijden. Ik kreeg van iemand de tip om een saté prikker door de onderkant van de aardappel te prikken. Dat kan natuurlijk ook!

Leg de aardappels in een ovenschaal.

Smelt in een pan de roomboter. Pers de tenen knoflook en doe dit samen met het zout bij de boter. Smeer de aardappels in met je boter.

Op dit moment zitten de aardappel schijfjes nog tegen elkaar, maar in de oven zullen ze uit elkaar gaan staan. Daarom vind ik het lekker om de aardappelen na ongeveer een half uur in de oven nog eens in te smeren met de boter.

Laat de aardappels in totaal één uur in de oven staan. Dan zouden ze gaar moeten zijn en een klein beetje donkere randjes moeten hebben.

Je zou dit natuurlijk ook met andere kruiden kunnen doen, maar dit is een fijne basis!

Smakelijk!

hasselbackaardappelen

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

10 antwoorden
  1. Joyce
    Joyce zegt:

    Wat leuk! Ik en m’n vriend zijn ook totaal geen fan van gekookte aardappelen. Ik ga dit denk ook maar eens proberen, ziet er heel lekker uit :)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.