gefrituurde kip

Paneren zonder ei

gefrituurdekipPaneren, jullie zijn er ondertussen wel achter dat ik dat graag doe. Een krokant laagje maakt alles lekker. Eieren heb ik ook standaard wel in huis, maar dat hebben we allemaal wel toch? Alleen soms zijn ze op, net voordat je van plan was om weer boodschappen te gaan doen. Tsja, wat moet je dan?

Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan ben ik lastig van gedachte te veranderen. Ik moest dus opzoek naar een andere oplossing. Ik heb wel eens gehoord dat je ook gecondenseerde melk kon gebruiken. En aangezien ik daar nog wel wat van had staan, laten we dat eens proberen!

Het werkt makkelijk, je kunt de gecondenseerde melk gewoon gebruiken zoals je normaal het ei zou gebruiken. Ik vond het resultaat prima! Al gaat mijn voorkeur wel uit naar ei.

 

Paneren zonder ei

Wat heb je nodig:

 • kip drumsticks
 • 4 handjes cornflakes
 • 2 eetlepels gecondenseerde melk
 • bloem
 • zout
 • peper
 • paprikapoeder
 • knoflookpoeder
Doe de drumsticks in een bak, doe hier de gecondenseerde melk bij. Ik doe hier vervolgens graag al de kruiden bij. Ik gebruik paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.Alles helemaal goed door elkaar mengen zodat de drumsticks helemaal bedekt zijn met gekruide gecondenseerde melk.

Vervolgens meng ik op een bord de cornflakes (knijp ze een beetje fijn) met de bloem.

Haal de drumsticks door de cornflakes. Druk de cornflakes een beetje aan, je wilt natuurlijk dat er genoeg aan blijft plakken. Vervolgens schud ik ze wel een beetje, anders zit mijn frituurpan straks vol met alle losse stukjes.

Frituur de drumsticks in ongeveer 8 minuten gaar. Altijd even controleren. Mocht het niet lang genoeg zijn kun je ze nog even in een oven verder garen.

kippetje


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

9 antwoorden
 1. Lis
  Lis zegt:

  Ik had geen ei, maar óók geen cornflakes en óók geen melk!
  Maar je moet creatief en inventief zijn, dus ik heb het met ongeklopte slagroom en naturel chips gedaan. Ook goed effect, haha! . Wel peper en kruiden, maar zout weglaten, omdat de chips al gezouten zijn.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Paneren zonder ei. Wat heb je nodig: kip drumsticks; 4 handjes cornflakes; 2 eetlepels gecondenseerde melk; bloem; zout; peper; paprikapoeder … read more […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.