Bier kip

Bier kip barbecue

bierkippetje

Ja, dit klinkt raar. Maar toen ik dit voor het eerst maakte was ik direct verkocht. Een week later stak ik de barbecue weer aan om dit te maken. En om dit direct met mijn ouders te delen. Enorm smaakvol en mals. De barbecue lijkt wel magisch te zijn, alles wat je erop doet zal veel lekkerder worden. Bier kip barbecue, dat is de formule voor succes. 

De reden dat dit kippetje zo mooi rechtop zit, is omdat hij op een blikje bier zit. Door het bier stoomt hij van binnen, waardoor hij enorm mals blijft. Aan de buitenkant krijg je een krokant huidje en een heerlijke rooksmaak. Eigenlijk heeft dit kippetje helemaal niet veel nodig. 

Beter nog, ik heb dit kippetje in een bak geplaatst. Zodat ik daar tegelijkertijd wat aardappels in kon garen. Ook die aardappels worden dan echt heerlijk in de sappen van de kip. Een echte aanrader! 

Dit was voor het eerst dat ik een stuk vlees langer op de barbecue heb klaargemaakt. Al is dit nog niet zo heel lang. Later heb ik ook nog pulled pork gemaakt, deze moest 8 uur op de barbecue. Ik zou het liefst elke dag wel van de barbecue willen eten. Ik ben echt gek op de rooksmaak. 

Ik heb laatst zelfs een brood op de barbecue gemaakt. Deze moet ik nog even perfectioneren en dan zal ik hem zeker delen. We moeten in Nederland veel meer met de barbecue gaan spelen. En dan niet alleen om snel wat hamburgers en een kipsate te bakken. Grote stukken vlees, heerlijke groenten en misschien zelfs desserts? Ik ga het in ieder geval proberen! 

Bierkip
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 hele kip
 2. 1 blikje bier
 3. olie
 4. 1 eetlepels paprikapoeder
 5. 0.5 theelepel korianderpoeder
 6. 0.5 theelepel komijn
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Stook de barbecue op, leg de kolen aan de zijkanten.
 2. Meng de kruiden en doe hier flink wat zout en peper bij.
 3. Wrijf de kip in met een beetje olie en verdeel vervolgens de kruiden over de kip.
 4. Giet een kwart van het bier uit het blikje.
 5. Laat de kip nu over het bierblikje heen zakken.
 6. Zet de kip rechtop in een aluminium bak.
 7. Optioneel: vul de bak met in kwarten gesneden krieltjes.
 8. Zet de kip nu voor zeker een uur in de gesloten barbecue.
Notes
 1. Mijn favoriete kippetje.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Ik heb geen ervaring met een gasbarbecue. Ik zou in dat geval wel een zakje houtsnippers gebruiken om te roken. Dit doe ik vaak ook bij de kolen voor wat extra smaak. Ik hou van een gerookte smaak. :D

   Beantwoorden
 1. Ron
  Ron zegt:

  Pas ook gedaan in de Kamado wat lekker zeg ! Het viel me op dat er nog veel bier in het blikje zat klopt Dat?Groetjes Ron

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.