Bruschetta

Zelf Bruschetta maken

bruschetta

Soms twijfel ik of ik de simpele dingen wel op mijn blog moet plaatsen. Het is bijna geen recept, zo simpel is dit. Maar aan de andere kant zijn het vaak de simpelste dingen die ook het lekkerste zijn. Zelf bruschetta maken is onwijs makkelijk. Maar ook onwijs lekker! 

Ik maakte dit als voorgerecht, maar het is ook lekker om te serveren bij een borrel. Ga lekker buiten zitten, schenk een wijntje in en maak dit recept. Voor een ultiem zomergevoel. 

Dit zit ik nu heerlijk buiten in het zonnetje te typen. Ik ben eigenlijk helemaal niet iemand die vaak in de zon gaat zitten. Beter nog, meestal ontloop ik het zoveel mogelijk. Maar aangezien ik binnenkort op vakantie ga, wil ik wel proberen of ik een klein beetje kleur op mijn benen kan krijgen. Tot nu toe zonder succes overigens. 

Ik ben ook al druk aan het verzinnen wat ik deze vakantie allemaal ga koken. Hoewel ik onwijs graag buiten de deur eet, gaan we deze keer 2 weken weg. En dan begint het toch wel een dure hobby te worden om alleen maar buiten de deur te eten. Tijd dus om heerlijke picknicks en lichte maaltijden te verzinnen. Gelukkig zitten we straks wel in een prachtig huisje, dus genoeg kookvoorzieningen. 

Hoewel ik altijd een beetje moet lachen om de Hollanders die aardappelen en Knorr mee op vakantie nemen. Heb ik wel al besloten dat ik mijn staafmixer mee ga nemen. Dat klinkt vast onwijs stom. Maar wat is er nou lekkerder dan een verse soep in een warm land? 

Ik kijk ook al weer uit naar de tripjes naar de enorme supermarkten in Frankrijk. Beter nog, ik heb al een lijstje met producten die ik écht mee terug moet nemen. 

Bruschetta
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 stokbrood
 2. 3 tenen knoflook
 3. olijfolie
 4. extra vierge olijfolie
 5. 4 tomaten
 6. handje verse basilicum
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven zo warm mogelijk voor.
 2. Snij het stookbrood in plakjes en smeer deze lichtjes in met olijfolie.
 3. Rooster de plakjes brood in de oven tot ze een beetje kleur krijgen en krokant zijn.
 4. Snij de tenen knoflook door de helft.
 5. Wrijf met de tenen knoflook over de warme krokante plakjes brood.
 6. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd de rest in blokjes.
 7. Snij de basilicum fijn en meng deze met de blokjes tomaten.
 8. Maak alles aan met lekkere extra vierge olijfolie.
 9. Breng op smaak met peper en zout.
 10. Beleg elk broodje met een beetje van de tomaten.
Notes
 1. Zomers genieten!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.