falafel

Zelfgemaakte falafel

falafelFalafel, ik at het een paar jaar terug voor het eerst bij een tentje in Rotterdam. Ik kende het nog niet, maar hoorde er steeds meer mensen over en dan kan ik natuurlijk niet achter blijven. Ik vond het heerlijk! Nu moet ik eerlijk zeggen dat als je mij iets geeft met knoflooksaus dat ik het sowieso wel lekker vind.

Tijd om het eens zelf te maken!

Ik vond het erg simpel om te maken, maakte een flinke voorraad en ook uit de diepvries waren ze nog erg lekker! Altijd fijn om zo’n snelle optie in huis te hebben.

Toen ik op zoek ging naar een recept om het zelf te maken kwam ik veel recepten tegen die gebruik maakte van kikkererwten uit een potje. Is sneller, maar ik geloof nooit dat het net zo lekker is. Daarom gebruik ik gedroogde kikkererwten!

Wat heb je nodig:

  • 400 gram gedroogde kikkererwten
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • bosje koriander (ik gebruik zelf nog minder, ik houd er niet zo van)
  • bosje peterselie
  • peper
  • zout
  • 1 ei

Omdat dit nog gedroogde kikkererwten zijn moet je ze zeker 12 uur laten weken, het liefst een dag van te voren gewoon vast in ruim water laten staan.

Snij de uien en knoflook vast fijn en doe deze vervolgens samen met de geweekte kikkererwten in een keukenmachine. Pureer dit helemaal fijn en haal het uit de keukenmachine in een grote schaal. Doe alle andere ingrediënten erbij en kneed dit goed door elkaar heen.

Rol balletjes van dit mengsel ter grote van een bitterbal. Frituur de balletjes in enkele minuten mooi goud bruin. Serveren met salade en veel knoflooksaus. Lekker op een pitabroodje of bijvoorbeeld in een wrap.

Smakelijk!

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.