tonijn aardappel koekjes

Aardappel/tonijn koekjes

tonijnaardappelkoekjesmiddel

Gisteren had ik heerlijke asperges gegeten met hollandaisesaus, ei en ham. Genieten. Ik serveerde hier ook aardappelpuree bij. De 3 kilo asperges gingen met 4 personen op, maar van de aardappelpuree bleef nog wat over. Weggooien vind ik altijd zonder, als ik nog iets van restjes kan maken dan doe ik dat graag. Daarom maakte ik er deze aardappel/tonijn koekjes van de volgende dag.

Tegenwoordig gaan we zo makkelijk om met eten. Ik heb de oorlog niet meegemaakt en heb nooit honger gehad. Maar ik vind wel dat we minder eten moeten verspillen. We maken altijd wel eens teveel van iets, maar eigenlijk hoef je dat zelden echt weg te gooien. Ik houd niet van “kliekjes-dag” maar verwerk mijn restjes wel graag tot een nieuw gerecht.

Al zou je hiervoor natuurlijk ook speciaal aardappelpuree kunnen maken.

Wat heb je nodig:

  • een restje aardappelpuree
  • een blikje tonijn
  • 5 zongedroogde tomaten
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • ei
  • panko (of paneermeel)

Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Giet het vocht uit het blikje tonijn en kneed de tonijn door de aardappelpuree. Doe hier de zongedroogde tomaten bij en breng dit op smaak met peper, zout en peterselie.

Klop het eitje in een schaaltje los en doe in een ander schaaltje een beetje panko.

Maak kleine burgertjes van je aardappelmengsel en haal deze eerst door het ei en vervolgens door de panko.

Bak de burgertjes rustig aan beide kanten mooi goud bruin.

Ik serveerde ze met een beetje Belgische mayonaise. Die hebben ze bij de Albert Heijn, super lekker!

aardappelkoekjes3


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *