sla wrap

Wrap van sla met pittige kip en tzatziki

Wrap van sla met pittige kip en tzatzikiGisteren schreef ik al over mijn tzatziki van magere yoghurt, ik at hem in deze wrap. Wrap zonder wrap. Ik wilde eigenlijk normale wraps gaan eten maar toen ik hiervan de calorieën opzocht schrok ik een beetje. Wist jij dat één kale tortilla wrap al bijna 200 kcal bevat? Dat vind ik dus echt veel te veel en dat vind ik ze niet waard, ze voegen qua smaak namelijk helemaal niets toe.

Toch vind ik het wel gewoon lekker om soms met je handen te eten.  Daarom gebruikte ik de grote buitenste bladeren van de sla als wrap. Werkt ook prima! Weg met calorieën die helemaal niets toevoegen aan je eten, dik worden kan altijd nog van dingen die het wél waard zijn.

 

Wrap van sla met pittige kip en tzatziki

Wat heb je nodig:

 • 1 krop sla
 • 1 bak (magere) tzatziki
 • 400 gram kipfilet
 • 1 rode ui
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 4 eetlepels ketjap
 • 3 tenen knoflook
 • 2 theelepels sambal
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel kerriepoeder

Begin met het marineren van de kip. Snij de kip hiervoor in kleine stukjes. Meng in een schaaltje de sojasaus, ketjap, geperste knoflook en sambal. Doe hier vervolgens nog een theelepel paprikapoeder en een theelepel kerriepoeder bij.

Doe de kip in dit schaaltje en meng dit. Laat het vervolgens enkele uren marineren. Ik maak het vaak ’s ochtends als ik het ’s avonds wil gaan eten. Iets korter kan ook, maar langer is wel lekkerder.

Pak de sla en haal hier voorzichtig de buitenste bladeren vanaf. Het eerste blad gooi ik weg, die is vaak niet helemaal mooi. Was de bladeren. De rest van de sla kun je fijn snijden. Snij een rood uitje in dunne ringetjes en doe deze bij de fijn gesneden salade. Als je wilt kun je de salade nog verder lekker maken met bijvoorbeeld wortel en tomaat.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak de kip hierin gaar.

Pak één van de grote bladeren sla en doe hierin een beetje salade met ui. Doe hierop vervolgens een lepel tzatziki en verdeel hier enkele stukjes vlees op.

Het pittige vlees past heerlijk bij de frisse tzatziki, smakelijk!

With love,

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

 

 

2 antwoorden
 1. Raounak
  Raounak zegt:

  Hee, ik las je verhaal op de blog van Kelly. Thumbs up voor jouw instelling! Gaat zeker goed komen! En wat heb je zelf een leuke blog! In ieder geval fijn dat je voor nu iets hebt waar je je op kunt storten. Die baan komt er wel, aanhouder wint!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.