zoete aardappel gnocchi

Zoete aardappel gnocchi

zoeteaardappelgnocchi

Mijn eerste keer gnocchi maken was geen succes. Ik had het nog nooit gegeten, wist niet hoe het zou moeten zijn. Maar ik wist wel dat het in ieder geval zo niet hoorde. Maar eigenlijk is gnocchi enorm lekker. Dit keer maakte ik gnocchi van zoete aardappel in plaats van normale aardappels. Deze zoete aardappel gnocchi is echt heerlijk! 

Ik vind mezelf al een fan van zoete aardappel, maar mijn vriend is een nog veel grotere fan. Zeker van frietjes van zoete aardappel. Toch eten wij het eigenlijk helemaal niet vaak. Ik haal ze wel altijd als ze tegenkom. Uiteindelijk liggen ze er dan weken later nog steeds. Zo was het deze keer ook. 

Ik zocht weer eens in de voorraadkast en kwam daar nog een grote zoete aardappel tegen. Dit keer wilde ik er eens iets heel anders van maken. Waarschijnlijk iets waar je niet direct aan zou denken bij zoete aardappel. Maar het werkte perfect.

Als je zou willen zou je door je deeg ook extra kruiden kunnen verwerken. Ik maakte zelf een simpele saus van champignons en tonijn, daarom heb ik gekozen om de gnocchi simpel te houden. 

Maar deze gnocchi zou ook heerlijk zijn met een lekkere kaassaus, tomatensaus of simpele salie boter. Het heeft helemaal niet veel nodig, zolang de basis maar goed is. 

Bij gnocchi is het vooral belangrijk dat de verhoudingen in het deeg goed zijn. Maar eigenlijk moet je daarvoor niet precies afwegen, maar gewoon naar je eigen gevoel luisteren. Het deeg moet je nét kunnen kneden en rollen zonder dat het enorm plakt of uit elkaar valt. Maar vanaf dat punt moet je geen bloem meer toevoegen want dan krijg je taaie gnocchi. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Zoete aardappel gnocchi
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 grote zoete aardappel (300 gram)
 2. 150 gram bloem
 3. 1 eierdooier
 4. snuf zout
 5. Olie
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Smeer de zoete aardappel in met olie, verpak hem in aluminiumfolie en leg hem een uur in de oven.
 3. Haal de schil van de zoete aardappel en gooi dat weg.
 4. Doe de zoete aardappel in een grote mengkom en prak deze fijn.
 5. Breng op smaak met een beetje zout.
 6. Doe de eidooier erbij.
 7. Doe de bloem er in gedeelte bij, roer goed door.
 8. Wanneer je merkt dat het één geheel begint te worden kun je bloem op het aanrecht strooien en beginnen met kneden.
 9. Blijf bloem toevoegen tot het deeg minder plakkerig is.
 10. Verdeel het deeg nu in 5 stukken, rol elk stuk uit tot een sliert van ongeveer 2 cm dik.
 11. Snij elke sliert in stukjes van 3 cm.
 12. Als je wilt kun je de stukjes even over een vork rollen voor wat ribbels. Dat ziet er leuk uit en zorgt dat de saus beter aan de gnocchi blijft plakken.
 13. Breng een pan ruim water aan de kook en gooi hier wat zout in.
 14. De gnocchi is best snel gaar, wanneer ze boven komen drijven nog een minuutje laten koken en daarna eruit halen.
Notes
 1. Dit is voldoende voor een ruime portie van 2 personen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
 1. Foodie Marjan
  Foodie Marjan zegt:

  Mirne, voor de swap mocht ik deze keer van jou koken en ik ben om! Het was super lekker, ik heb er daarom ook direct 2 recepten van gemaakt. Eentje met vlees voor mijn vriend en eentje met geitenkaas voor mijzelf! Groetjes Marjan

  Beantwoorden
 2. Hanke
  Hanke zegt:

  De aardappel in de oven doen werkte voor mij niet echt, hij was nog steeds keihard en niet te pureren. Maar nadat ik hem had gekookt in water ging het prima. Fijn recept!!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.