panna cotta

Panna cotta van Optimel!

pannacottaWat leuk, ik mocht de nieuwe Optimel Griekse stijl uittesten! Ik kreeg een enorm pakket opgestuurd, vol met de nieuwe smaken, schaaltjes en lepels.

Ik ben fan van Optimel, doordat het weinig kcal heeft kan ik er altijd zonder zorgen van eten. Het bestaat uit een hoog percentage eiwitten, dus het zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Het zou ook perfect zijn voor na het sporten!

Er zijn drie smaken. Perzik, kers en framboos. Perzik heb ik nog niet geprobeerd, de andere vind ik erg lekker. Optimel Grieke stijl is geen echte Griekse yoghurt, maar ze hebben het proberen na te maken zonder een hele vette yoghurt ervan te maken.

Erg leuk, dat er bijna geen vet in zit. Maar als je er een keertje niet om geeft of het mager is of niet, heb ik ook nog een leuk ideetje wat je hier mee kunt maken. Panna cotta’s!

Nodig:

  • 1 bak Optimel kers
  • 400 ml slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 vanille stokje
  • 50 gram suiker

Kook de slagroom en doe hierbij de suiker, het merg van het vanille stokje en vervolgens het leeg geschraapte stokje. Laat dit rustig op staan en week ondertussen de gelatine blaadjes in een schaaltje water. Haal het vanille stokje eruit en doe de geweekte gelatine bij de slagroom.

Roer in een grotere bak de Optimel door. Doe hier vervolgens een beetje van de warme slagroom bij. Roer het snel door elkaar. Voeg telkens een klein beetje toe en blijf tussendoor roeren tot alle slagroom erin zit.

Pak de schaaltjes die je wilt gebruiken en spoel ze snel om met koud water. Niet droogmaken! Het vochtige zorgt ervoor dat de panna cotta goed loslaat straks. Vul de schaaltjes en laat ze zeker 3 uur in de koelkast staan tot ze goed hard zijn.

Niet gezond, wel erg lekker!

 

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.