omelet lunch tonijn

Gezonde lunch tonijn omelet

tonijnomelet

We kennen het allemaal, het nieuwe jaar is begonnen dus je wilt wat gezonder eten. Nou heb ik dus het probleem dat ik constant met trek rondloop. Mijn lichaam moet weer even wennen na een maand vol met veel te veel eten. Daarom besloot ik een gezonde lunch te maken vol met eiwitten. Dat schijnt goed te zijn tegen een honger gevoel. Het was nog eens erg lekker ook. Dus als gezonde lunch tonijn omelet eten was een goede keuze! 

Ook nog eens een koolhydraatarme lunch. Ik heb wel eens een koolhydraatarm dieet gedaan, vond het altijd lastig om dan toch lekker te koken. Een omelet was wel altijd een fijne lunch. Toch zou ik het nu echt niet meer willen, het is soms zo makkelijk om gewoon een boterham te smeren. Ik probeer wel goed op te letten dat ik geen overdaad aan koolhydraten eet. 

Maar ook voor de mensen die helemaal niet bezig zijn met gezond eten of afvallen is dit een heerlijke lunch. Uiteindelijk is het toch het belangrijkste dat het gewoon lekker is. Eten moet leuk blijven. 

 Let er wel op, dat wanneer je tonijn uit blik gebruikt je beter één van de iets duurdere merken kunt gebruiken. Ik heb wel eens proberen te besparen door de goedkopere blikjes te proberen, maar die waren echt heel smerig. Je zou denken tonijn is tonijn, maar normaal heb je een soort vlokken van tonijn. En in die goedkopere blikjes was het gewoon een prutje. Het leek wel kattenvoer. 

Al vinden mijn katten dat van alle blikjes tonijn. En van pindakaas. Rare katten misschien, of juist katten met een goede smaak? 

 Wat is jullie favoriete gezonde optie voor de lunch? 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Omelet met tonijn
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 eieren
 2. half blikje tonijn
 3. tomaat
 4. halve rode ui
 5. sla
 6. 3 eetlepels yoghurt
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Klop de eieren los en bak er een simpele omelet van.
 2. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Beleg de helft van je omelet met sla, tomaat en rode ui.
 4. Verdeel de tonijn hierover en maak af met een beetje yoghurt.
Notes
 1. De perfecte gezonde lunch!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Een omelet als lunch vind ik ook heerlijk. Tonijn eet ik zelf niet, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een lekkere omelet te maken. Mijn lichaam moet deze week ook weer even wennen aan het gezonde, vooral ’s avonds heb ik honger. I blame the chocolate and cookies die ik de laatste 2 weken van december vaak ’s avonds op de bank nog at!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.