Snelle simpele aioli
Iedereen kent het wel, aioli is een Spaanse knoflook mayonaise die vaak bij tapas word gegeten. Ik vind het heerlijk, maar vaak gewoon om ’s avonds simpel mee te snacken op een stokbroodje. Ik maak wel de snelle versie, met kant en klare mayonaise. Lekker simpel.
Al is het ook niet lastig om de klassieke aioli te maken, maar dan maak je al snel grotere hoeveelheden. En als je kant en klare mayonaise gebruikt kun je zo weinig maken als je zelf wilt. Nooit te weinig maken natuurlijk, want daar krijg je spijt van. Zeker als je het serveert bij een avondje gourmetten. Want dan eet je vriend alle stokbroodjes met aioli op voordat je de kans krijgt
Wij hebben trouwens ontdekt hoe leuk gourmetten kan zijn. Vroeger vond ik het afschuwelijk, met veel te veel mensen om één gourmet stel. Van die vleesschotels van de supermarkt en zoveel sausjes dat je onmogelijk nog kunt kiezen.
Nu maak ik zelf gewoon wat mini hamburgers, gemarineerde kip en dat soort simpele dingen. Onwijs lekker en helemaal niet duur. En zo zitten we dan een avondje met z’n tweeën. Op de bank, urenlang. Het liefst terwijl we een film kijken die je niet echt hoeft te volgen. Zo keken we de vorige keren gewoon een deel van Harry Potter. Wat overigens altijd leuk blijft.
Het grote geheim aan leuk gourmetten is dus dat je niet met teveel mensen moet zijn. En toch altijd maar één pannetje moet gebruiken. Anders ga je veel te snel en ben je een half uur later al klaar met eten. Een ander geheim zijn lekkere bijgerechten. Stokbrood met aioli kan dus nooit kwaad.
Oh, mocht je deze snelle simpele aioli gaan maken voor een tapas avond. Dan moet je ook echt mijn gehaktballetjes in tomatensaus eens proberen!
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 5 flinke eetlepels mayonaise
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- peper
- zout
- Klop de mayonaise los met het sap van een halve citroen.
- Pers de knoflook en rasp een kwart van de citroen.
- Doe zowel de rasp als de knoflook bij de mayonaise en roer dit goed door.
- Breng je aioli op smaak met peper en zout.
- Lekker met stokbrood of bij een avondje tapas.
- With love,
Ook handig om een snelle aioli te maken als je onverwacht meer visite hebt dan je dacht. Dan kun je toch voldoende serveren!
Oh dit wil ik wel eens proberen!
wat lekker zeg ik eet dit altijd zo graag!
een tip is om er ook wat Harissa (peperknoflookmegsel) door te mengen