brownie kardemon

Mysterybox: Kardemom/kaneel brownie met bramen

kardemonbrownieDe meeste foodbloggers staan liever achter een camera dan ervoor. Meedoen aan een programma als masterchef zul je mij dus ook niet zo snel zien doen. Toch is het als kookgek wel leuk om jezelf uit te dagen met wat lastige opdrachten. Dit keer was er onder foodbloggers dus weer een mysterybox challenge. De vorige keer maakte ik een boerenkoolquiche die verrassend lekker was, dus ik ging de uitdaging nogmaals aan! Met als resultaat deze kardemom/kaneel brownie met bramen!

We sturen allemaal een ingrediënt in en daar worden 6 ingrediënten van geloot. Je besluit dus mee te doen terwijl je nog niet weet wat je moet gaan gebruiken. Wij kregen de ingrediënten: bramen, kaneel, cassava, pure chocolade, pastinaak, granaatappel. Hiervan moesten we minimaal 3 ingrediënten gebruiken. Ik wist dus al snel dat ik iets zoets ging maken. 

Gelukkig mogen we ook items uit onze afgesproken voorraadkast pakken, zoals bloem, eieren, kruiden en boter. 

Wat zouden jullie maken met deze ingrediënten? Ik ben blij met het resultaat! Ik had dit normaal waarschijnlijk niet gedaan, maar dat is juist het leuke eraan! Je bent verplicht om nieuwe combinaties te zoeken en buiten je comfortzone te gaan. 

Nu denk je misschien dat brownie niet echt spannend is, maar deze is echt anders! Hij heeft een warme beetje kruidige smaak door de kaneel en kardemom. Het doet je een beetje denken aan speculaas. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Kardemom/kaneel brownie met bramen
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram roomboter
 2. 200 gram pure chocolade
 3. 200 gram bramen
 4. 4 eieren
 5. 150 gram bloem
 6. 1 zakje bakpoeder
 7. 200 gram suiker
 8. 1 tl kaneel
 9. 0.5 tl kardemom
 10. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Smelt de roomboter en 175 gram chocolade in een pannetje.
 3. Als alles is gesmolten kun je de bloem, het bakpoeder en de suiker toevoegen en goed roeren.
 4. Doe de kaneel, kardemom en een klein beetje zout erbij.
 5. Roer weer goed en haal de pan van het vuur.
 6. Voeg één voor één de eieren toe en meng deze goed en snel door het beslag.
 7. Vet een vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem zodat de bloem overal zit.
 8. Doe het beslag in de vorm en verdeel de bramen hierover.
 9. Plaats dit voor 35 minuten in de oven totdat de brownie gaar is.
 10. Rasp het laatste beetje chocolade erover wanneer de brownie nog warm is.
 11. Maak af met een klein beetje kaneel.
 12. Snij de brownie in vierkante stukken.
Notes
 1. Heerlijke kruidige brownie.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
22 antwoorden
 1. Eva | Realitijd
  Eva | Realitijd zegt:

  ik ga dit zeker en vast proberen. Ik ben eigenlijk niet gek op kardemom maar onlangs kocht ik een thee en die was van kardemom en kaneel, die is waaanzinnig lekker dus volgens mij gaat die er perfect bij :D

  Beantwoorden
 2. Anniek
  Anniek zegt:

  Wat een tof idee om met een paar random ingrediënten een recept samen te stellen! De brownie die je hebt gemaakt lijkt me echt heerlijk, ik ga hem zeker eens proberen! Ik heb zelf een poosje geleden een superlekkere wortelbrownie met walnoten crunchlaag gemaakt, ook héél lekker. Staat toevallig vandaag op mijn blog!

  Beantwoorden
 3. Marloes
  Marloes zegt:

  Dit klinkt echt zo lekker. Ik voel een bakmiddagje opkomen.
  Die mystery box klinkt sowieso leuk. Is er een mogelijkheid dat ik daar ook aan mee kan doen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.