Verse tomatensaus

Verse tomatensaus maken

tomatensaus

Ik moet eerlijk zeggen dat ik meestal niet zelf mijn tomatensaus maak van verse tomaten. Ik gebruik meestal lekker simpel gezeefde tomaten die ik daarna verder op smaak breng. Dit keer had ik nog een lading tomaten liggen die op moesten. Weggooien doe ik niet aan. Verse tomatensaus maken was de oplossing! 

Deze tomatensaus is perfect als basis. De potjes uit mijn koelkast blijven meestal ook niet lang staan. Je hebt voor deze saus helemaal niet veel nodig. De tomaten in Nederland vind ik soms wel iets vlak van smaak, zorg dus wel dat je goede rijpe tomaten hebt. Ik haal ze vaak op de markt, daar zijn de prijzen ook veel gunstiger dan in de supermarkt. 

Over goedkoop op de markt gesproken! Ik vulde laatst op de markt rustig mijn zakje met rode pepers. In de supermarkt betaal je al snel een euro voor één rode peper. Nu betaalde ik 20 cent voor zeker 10 rode pepers! Bij dat soort dingen weet ik weer waarom ik zoveel van de markt hou. Zeker als we de scooter weer uit de stalling (mijn moeders garage) halen. Lekker op de scooter naar de markt. Haren in de wind, zon op mijn gezicht en tassen vol met groenten. Dan is mijn dag helemaal goed. 

Het begint weer lekker weer te worden. Voor veel mensen een reden om weer lekker zomers te gaan komen. Daar is deze lichte tomatensaus ook perfect voor. Zelf kan ik in de zomer ook genieten van erwtensoep en in de winter zeg ik echt geen nee tegen een ijsje. Al heb ik nu al drie avonden achter elkaar soep gegeten. Dus misschien doe ik ook wel een beetje mee aan de lichtere maaltijden. En aan wijntjes op het terras. 

Verse tomatensaus
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 kilo tomaten
 2. 1 ui
 3. 2 tenen knoflook
 4. 0.5 theelepel oregano
 5. 2 laurierblaadjes
 6. 250 ml bouillon
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
 2. Snij een kruisje aan de onderkant van de tomaten
 3. Blancheer de tomaten nu kort in het kokende water.
 4. Wanneer ze uit het water komen kun je de schilletjes er gemakkelijk vanaf trekken.
 5. Snipper de ui en hak de ontvelde tomaten in stukken.
 6. Doe wat olijfolie in een pan en fruit hier de ui in aan.
 7. Pers de knoflook en bak deze kort mee.
 8. Voeg de ontvelde tomaten toe en zet ze net onder met de bouillon.
 9. Voeg een beetje peper, zout, oregano en de laurierblaadjes toe.
 10. Laat dit nu rustig zeker een half uur pruttelen.
 11. Haal de laurierblaadjes eruit en ga met een staafmixer door de saus.
 12. Proef de saus en breng op smaak met extra peper en zout.
Notes
 1. Maak af met gehakt en groenten voor bij de pasta. Of gebruik deze saus op je pizza. Heerlijk!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
 1. Linda Delichef
  Linda Delichef zegt:

  Ik maak ook nooit m’n eigen tomatensaus. Voornamelijk omdat ik de tomaten niet smakelijk genoeg vind. Goed idee om eens op de markt te kijken! Daar ben ik al lang niet meer geweest.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.