rode bieten quiche

Rode bieten quiche

bietenquiche

Bieten, als je het vroeger op mijn bord zou leggen was ik echt niet blij. Maar ik kende ook alleen de bietjes van Hak. Sinds ik de voorgekookte hele bietjes heb ontdekt ben ik al ze veel meer gaan waarderen. Zeker risotto met rode bieten is heerlijk. Dit keer heb ik voor het eerst verse bieten gehaald. Het is super simpel om ze klaar te maken!

Ik hoorde mensen altijd zeggen dat bieten zo’n gedoe waren om klaar te maken. Blijkt maar weer dat mensen dingen nogal snel teveel werk vinden. Ze moeten lang koken, maar je hoeft er helemaal niet veel voor te doen. Je hoeft ze niet eens te schillen. Dat viel dus enorm mee. 

Ik wist direct dat ik een bieten quiche wilde maken, alleen zag ik een beetje op tegen een vette bodem. Mijn normale quiche deeg maak ik met enorm veel roomboter. Is echt onwijs lekker, maar dit keer wilde ik een slankere versie maken. En eigenlijk was die ook heerlijk. Het heeft iets meer weg van brood of pizzadeeg dan van normaal korstdeeg, maar ik vond het wel lekker. Een heerlijke quiche zonder roomboter kan dus! 

Ook in de quiche zelf zit geen room, misschien zou je dit zelfs wel een slanke quiche kunnen noemen. Al kon ik het niet maken om de feta kaas ook weg te laten. Dan zou het wel een beetje saai worden. Slank is leuk maar het mag niet ten koste gaan van je gerecht. 

Ik koop de volgende keer gewoon weer verse bieten. Al was het nadeel deze keer dat het er meteen enorm veel waren, dus ik heb nog een enorme berg bieten over. Is een kraampje op de markt dat allemaal schaaltjes groenten verkoopt voor één euro. Vaak bijvoorbeeld een grote bak wortelen, witlof of broccoli. Dit keer waren het enorm veel bieten en hoewel ik ze nu wel lekker vind, wil ik ook weer niet de hele week bieten eten. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Rode bieten quiche
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gram rode bieten
 2. 1 ui
 3. 2 appels
 4. 200 gram feta kaas
 5. 300 gram bloem
 6. 0.5 theelepel bakpoeder
 7. 6 eieren
 8. 200 gram kwark
 9. peper
 10. zout
Instructions
 1. Als je verse bieten hebt moet je deze goed schoon boenen en het kontje eraf snijden.
 2. Vervolgens kook je ze in een ongeveer drie kwartier of een uur gaar.
 3. Snipper de ui en snij de appel en bieten ook in kleine stukjes.
 4. Doe de bloem, 2 eieren, een beetje zout en het bakpoeder in een schaal en roer dit door elkaar.
 5. Voeg een klein beetje water toe zodat je er een goed deeg van kunt kneden.
 6. Kneed hier een stevig deeg van en blijf dit zeker 10 minuten kneden.
 7. Laat het deeg een half uur rusten.
 8. Snij de feta ook in blokjes en meng dit met de bieten, ui en de appel.
 9. Breng je vulling op smaak met peper en zout.
 10. Klop de overige 4 eieren los met de kwark.
 11. Vet een springvorm in.
 12. Rol je deeg uit en je vorm hiermee.
 13. Doe de vulling in de vorm en giet vervolgens het mengsel van ei erover.
 14. Wanneer het mengsel er niet helemaal doorheen zakt een beetje door elkaar mengen.
 15. Plaats de quiche nu ongeveer 50 minuten in de oven.
 16. Snij de quiche in mooie punten.
Notes
 1. Heerlijk om te serveren met een simpele salade.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
11 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.