taco pulled chicken

Pulled chicken bbq taco’s

tacopulledchicken

Dit is zo’n recept waar ik enorm van kan genieten. Als je deze taco’s ziet krijg je daar toch direct trek van? Dit was voor mij de eerste keer dat ik taco’s at. Moet heel eerlijk zeggen dat ik zo’n harde shell niet enorm makkelijk vind. Ben toch meer fan van wraps of nacho’s. Maar daar kun je deze pulled chicken natuurlijk ook prima bij eten. Maar nu is het eerst tijd voor deze pulled chicken bbq taco’s.

Als kind vond ik de structuur van kipfilet al geweldig. Om het draadje voor draadje uit elkaar te trekken en op te eten. 

Je had vroeger ook van die kaas slierten die je op zo’n manier uit elkaar kon trekken. Heb je die nog steeds? Ik vond dat altijd enorm smerig, maar het is wel heel erg leuk om te doen. Sowieso is het leuk om met je eten te spelen. Waarschijnlijk begon daar mijn liefde voor koken al. 

En wat mij ook blij maakt is als ik met mijn handen mag eten. Hoewel ik mijn brood en pizza vaak gewoon met bestek eet, vind ik het wel heerlijk om anders dingen met mijn handen te eten. Vooral van die dingen waarbij je lekker mag knoeien. Niemand verwacht dat jij zo’n taco kunt opeten zonder dat alles tussen je vingers door loopt. Net als er saus en gesmolten kaas uit je hamburger hoort te lopen wanneer je een hap neemt. 

Dat hoort gewoon bij de ervaring van zulke gerechten en maakt het alleen maar lekkerder. Of ben ik de enige die daar van kan genieten?

Al gaat het soms ook te ver. In Praag had ik een hamburger die zo groot was dat ik hem niet eens normaal in mijn mond kreeg. Dan valt alles er ook wel direct uit, maar dat was toch niet echt de bedoeling. Maar ach, het was toch heerlijk. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

pulled chicken bbq taco's
Print
Prep Time
Cook Time
Prep Time
Cook Time
Ingredients
 1. 2 kipfilets
 2. 8 taco shells
 3. 0.5 liter bouillon
 4. 100 ml barbecuesaus
 5. rucola
 6. tomaat
 7. rode ui
Instructions
 1. Doe de kip in de bouillon en breng dit aan de kook.
 2. Laat het wanneer het kookt 10 minuten zachtjes pruttelen.
 3. Draai het vuur uit en laat de kip hier nog 10 minuten in liggen.
 4. Leg de kip op een snijplank en trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar tot je dat fijne draderige vlees krijgt.
 5. Haal de kip nu door de barbecuesaus en warm het weer op.
 6. Verwarm de taco shells kort in de oven.
 7. Snij de ui in dunne ringen en de tomaat in kleine stukjes.
 8. Maak de taco's nu door ze te vullen met de rucola, tomaat en rode ui.
 9. Verdeel de kip over de taco's.
Notes
 1. Direct serveren, je zou het extra lekker kunnen maken met wat crème fraîche en kaas.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden
 1. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Ik heb al zo lang geen taco’s meer gegeten! Vroeger at ik dat vaak bij een vriendin, maar zelf maak ik het eigenlijk niet meer. Met de bbq kip er in lijkt me wel zalig, dus die taco’s moeten hier maar weer snel in huis komen!

  Beantwoorden
 2. Erica
  Erica zegt:

  Ik heb het vanavond gemaakt, en het was echt heerlijk !!! Ik heb het alleen gemaakt van kippenpoten was superlekker. Ga het zeker nog een keer maken en dan gelijk een dubbele portie !!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.