barbecuesaus

Zelf barbecuesaus maken

barbecuesaus

Laatst was er een discussie onder foodbloggers over pakjes en zakjes. Een actuele discussie want veel mensen zijn op dit moment enorm tegen pakjes en zakjes. Maar wat zijn precies de pakjes en zakjes? Hebben we het dan alleen over de Knorr wereldgerechten? Of zou je alles dat je zelf kan maken zelf moeten maken?

Van mij hoeft dat helemaal niet. Soms is het gewoon enorm gemakkelijk of goedkoop om iets kant en klaar te kopen. Maar het is wel enorm leuk om het eens helemaal zelf te maken. Misschien is het uiteindelijk wel zo lekker dat je het voortaan altijd zelf wilt maken. Of misschien koop je het daarna gewoon weer kant en klaar. Maar dan weet je in ieder geval hoe je het zou moeten maken en wat er allemaal in zit. 

Zo maak ik bijvoorbeeld graag zelf pesto, is echt heerlijk. Maar als ik een snelle pasta pesto wil maken dan koop ik het regelmatig gewoon kant en klaar. Zo’n potje pesto kost één euro. Als ik het zelf wil maken moet ik een stuk Parmezaanse kaas, pijnboompitten en basilicum halen. Dat is allemaal niet goedkoop. 

Dit keer wilde ik een keer zelf barbecuesaus maken. Barbecuesaus is heerlijk maar ik vind de flesjes uit de supermarkt vaak erg zoet. Voor het gerecht dat ik ging maken had ik liever een iets kruidigere versie. Dan is het dus fijn dat je het zelf kunt maken en helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. 

Het is niet erg lastig maar kost je wel even net iets meer tijd dan een flesjes open trekken. Deze saus is heerlijk bij een hamburger of anders vlees. Je kunt hem ook gebruiken om bijvoorbeeld je spareribs in te marineren. Of bekijk mijn recept voor pulled bbq chicken eens. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

barbecuesaus
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 2 sjalotjes
  2. 50 ml ketchup
  3. 100 ml water
  4. 2 tenen knoflook
  5. 1 laurierblad
  6. 2 el paprika poeder
  7. 2 el worcestersaus
  8. 2 el rijstazijn
  9. 2 el bruine basterdsuiker
  10. 1 el mosterd
  11. 1 tl sambal
  12. 1 tl komijn
  13. peper
  14. zout
Instructions
  1. Snipper de sjalotjes heel erg fijn.
  2. Pak een steelpannetje en bak de uitjes hierin zachtjes glazig.
  3. Voeg de ketchup en het water toe.
  4. Pers de knoflook en doe dit vervolgens samen met alle andere ingrediënten in het pannetje.
  5. Laat je saus zo ongeveer 30 a 40 minuten zachtjes pruttelen tot je een mooie dikke saus hebt.
  6. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Notes
  1. Perfecte saus voor bij vlees.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden
  1. Mathijs
    Mathijs zegt:

    Hallo., wat een geweldige recepten. Mischien is het makkelijk om de hoeveelheid die je er aan overhoud er bij te vermelden. Groetjes mathijs

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.