polenta frietjes

Polenta friet

polentafrietje

Polenta friet, ik kan me zo voorstellen dat dit voor veel mensen een beetje vreemd klinkt. Om heel eerlijk te zijn had ik een aantal maanden geleden ook nog nooit polenta gemaakt. Tijdens mijn vrijwilligerswerk bij het GEEF!café kwam ik voor het eerst in aanraking met polenta. Dat was alleen polenta die enorm veel tijd nodig had, we hebben zeker een uur met twee personen staan roeren. Hoewel ik het erg lekker vond, was ik de polenta wel even zat. 

Ondertussen alweer een hele tijd verder en nu wilde ik wel weer eens gaan experimenteren met polenta. Je kunt polenta als papje eten, maar als je het na het opwarmen laat afkoelen dan zal het weer opstijven en dan is het bijvoorbeeld erg lekker om te grillen of te roosteren. 

Het fijne aan polenta is dat je zelf alle smaken kunt toevoegen die je wilt toevoegen. En ik was er zelf een beetje verbaasd over, maar deze frietjes worden echt extreem krokant! Frietjes zijn altijd lekker en deze polenta frietjes passen prima bij een net iets luxer gerecht dan normale frietjes. Of maak er een speciale mayonaise zelf bij, truffel mayonaise bijvoorbeeld. 

Ik maakte dit op Valentijnsdag met een kipfilet met champignon roomsaus. Al was dat een beetje een plan  B, mijn vriend wilde eigenlijk spareribs eten. Die had ik online besteld bij een slager, maar die kwamen te laat binnen om nog lekker te marineren. Die maak ik volgende week dus pas. Ach, begint de voorpret nu alvast en kunnen we er een week naar uit kijken. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Polenta friet
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 150 gram polenta (maismeel)
  2. 500 ml bouillon
  3. 1 eetlepel paprikapoeder
  4. 1 eetlepel rozemarijn
  5. olijfolie
Instructions
  1. Doe de polenta met de bouillon in een pan, breng dit aan de kook.
  2. Blijf continue goed roeren, wanneer de polenta te dik begint te worden kun je een beetje water toe voegen. Je wilt ongeveer de dikte van rijstepap.
  3. Voeg het paprikapoeder toe.
  4. Gaar de polenta voor ongeveer een kwartier, laat zachtjes pruttelen en draai daarna het vuur uit.
  5. Bedek een vorm met bakpapier, doe de polenta hierin en dek dit af.
  6. Laat de polenta even afkoelen en vervolgens in de koelkast verder opstijven.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Snij de polenta in frietjes, verdeel een beetje olie over de polenta zodat ze overal een klein beetje bedekt zijn.
  9. Verdeel de frietjes over een met bakplaat met bakpapier.
  10. Strooi de rozemarijn over de frietjes en schuif ze in de oven.
  11. Bak de frietjes 45 minuten tot ze heerlijk krokant zijn.
Notes
  1. Houd rekening met de tijd, dit gerecht moet tussendoor afkoelen en zeker 3 uur opstijven.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden
  1. Ik
    Ik zegt:

    Het had handig geweest als je de “ let op” tips eerst had geplaatst? Zodat je dir weet vóórdat je aan een recept begint?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.