Nutella meringue

Nutella meringue

Nutella meringue

Laatst was het wereld Nutella dag. Ik had helaas helemaal geen Nutella in huis, maar mijn vriend vond het een goede reden om een grote pot Nutella te kopen. We zijn beide geen enorme Nutella eters, na één boterham hebben we het vaak wel weer gezien. Maar Nutella is wel erg leuk om te verwerken in andere recepten.

Mijn moeder kwam afgelopen weekend bij mij eten en zij is helemaal gek op meringue. En hoewel haar favoriete dessert/taart deze meringue ijstaart is, maak ik liever niet elke keer hetzelfde. Dit keer wilde ik dus een ander dessert maken met meringue, een Nutella mouse met meringue. En waarom dan ook niet meteen al Nutella door de meringue doen? 

Heerlijke zoete schuimpjes met Nutella. Ze moeten lang op een lage temperatuur in de oven zodat ze van binnen heerlijk krokant zijn en van binnen nog een klein beetje zacht. 

Meringue is zo simpel dat het volgens mij één van de eerste dingen was die ik leerde te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en het is heerlijk. In Frankrijk had ik een keer zo’n grote meringue als lunch. Super ongezond natuurlijk, maar dat mag als je op vakantie bent. Net als dat je elke dag dat het boven de 30 graden is een ijsje mag. Dat zijn de leukste punten van een vakantie. 

Je kunt met meringue erg leuk spelen. Verschillende kleuren en vormen spuiten om de leukste creaties te maken. Afgelopen kerst had ik bijvoorbeeld leuke kerstkransen in mijn kerstboom hangen. Ook leuk om baksels mee te decoreren of doe zoals mij en verwerk ze in een dessert. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Nutella meringue
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 eiwitten
 2. 100 gram fijne suiker
 3. 50 gram Nutella
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 90 graden.
 2. Zorg dat je mixer helemaal vetvrij is, hiervoor kun je citroen gebruiken.
 3. Klop de eiwitten helemaal stijf en vroeg rustig de suiker toe terwijl je de eieren blijft kloppen.
 4. Doe de Nutella in een schaaltje en zet dit enkele seconde in de magnetron zodat het een beetje zachter kan worden.
 5. Doe de Nutella bij de stijve eiwitten en roer deze er voorzichtig doorheen, het is leuk als je de verschillende kleuren blijft zien.
 6. Doe de meringue in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat met bakpapier.
 7. Plaats de meringue voor 1.5 uur in de oven.
Notes
 1. Heerlijke schuimpjes met Nutella
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.