ijs schuim taart

Schuim ijstaart recept

ijstaartHet gaat je misschien opvallen dat een hoop taarten op mijn blog online komen deze week. Mijn moeder was jarig en mijn vriend is komende dinsdag jarig. Ik heb dus veel in de keuken gestaan. Want een verjaardag gaat niet voorbij zonder taart. 

Deze schuim ijstaart was voor mijn moeder. Vroeger kon je zo’n ijstaart vaak gewoon in de supermarkt halen, tegenwoordig zie ik hem nergens meer. Het is wel mijn moeders favoriete taart, daarom besloot ik hem voor haar verjaardag te maken!

Ik ging op zoek naar een recept, maar kwam overal alleen maar recepten tegen die gebruik maakte van kant en klare schuimpjes en nougatine. Kom op, als je zo’n taart maakt, maak hem dan helemaal zelf! In dit schuim ijstaart recept maak ik dus geen gebruik van kant en klare producten. Maar als je wat minder tijd of zin heb kun je wel kant en klare schuimpjes en nougatine gebruiken. Dan is deze ijstaart helemaal enorm simpel. Wel onwijs lekker, mijn moeder wilt voortaan elk jaar dezelfde taart. 

Door de luchtige slagroom is deze taart geen zware bak ijs. Laat de ijstaart voor het serveren even buiten de vriezer staan, dan eet hij het lekkerste! Als je niet gek bent op koffie kun je de meringue ook zonder smaak maken of kiezen voor een andere smaak zoals bijvoorbeeld deze Nutella meringue


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

Schuim ijstaart
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 3 x mijn recept voor koffie meringue
  2. 125 gram hazelnoten
  3. 250 gram suiker
  4. 750 ml slagroom
  5. 1 vanille stokje
Instructions
  1. Doe in een klein pannetje 100 gram suiker en zet dit op een klein vuurtje. Niet roeren, maar je kunt de pan zelf ween beetje bewegen. Wanneer de karamel een beetje begint te verkleuren is hij goed.
  2. Leg een bakpapiertje op de aanrecht en leg hierover de hazelnoten verspreid neer.
  3. Giet de karamel over de hazelnoten heen en roer dit, zodat alle hazelnoten zijn bedekt met karamel.
  4. Als je fijne nougatine wilt, ik vind dat wel fijn, kun je de hazelnoten voordat je de karamel eroverheen doet vast een beetje kleiner hakken.
  5. Laat dit vervolgens helemaal afkoelen en hard worden.
  6. Pak een grote springvorm en leg de gebroken meringue hierop. Breek ze niet te klein, ze moeten wel luchtig en knapperig blijven.
  7. Klop alle slagroom met de rest van de suiker en het merg van het vanille stokje op.
  8. Doe een laag slagroom op de meringue, hierop nog een laag meringue en dan nog een laag slagroom.
  9. Als de nougatine nu weer is afgekoeld, kun je hem in de vijzel fijn hakken. Strooi de fijngehakte nougatine over de bovenkant van de taart heen.
  10. Plaats de taart nu minimaal 4 uur in de diepvries. Wanneer je hem eruit haalt, even een kwartiertje uit de diepvries laten staan en met je handen de springvorm warm maken zodat hij er goed uitkomt.
Notes
  1. Speciaal voor mijn moeder!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

4 antwoorden
  1. Lauriëtte
    Lauriëtte zegt:

    Gefeliciteerd! Leuk zoveel verjaardagen! Zou willen dat ik dit soort dingen ook kon maken haha! Weet zeker dat als ik gewoon het recept volg ik het compleet verpest haha.

    Beantwoorden
    • mimes
      mimes zegt:

      Wij hebben hem een half uur in de auto gehad en toen was hij perfect om te eten. Ik denk dat je hem niet veel langer dan een uur buiten de vriezer moet laten staan.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *