ei oven

Ei uit de oven

eioven

Ik ben gek op ei. Geef mij in de ochtend een gebakken ei, het liefst met bacon en kaas en ik ben een gelukkig meisje. Ik heb een keer eitjes uit de oven gezien, in één van de vele kookprogramma’s die ik volg. Ik besloot toen al dat ik dat ook eens moest maken, maar het kwam er telkens maar niet van. Gisteren heb ik het toch eens gedaan!

Ik vind het er leuk uitzien om te presenteren, maar neem zelf toch liever een lekker gebakken eitje.

Je hebt nodig:

 • klein beetje slagroom
 • 2 eieren
 • peper
 • zout
 • ontbijtspek
 • kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een schaaltje in met een beetje olie. Ik gebruikte lieve kleine pannetjes die ik van mijn moeder heb gekregen. Doe een klein laagje slagroom in het schaaltje. Doe hier de ontbijtspek in stukjes op. Breek vervolgens twee eieren en doe deze erbij. Breng op smaak met zout en peper. Als je wilt kun je er als laatst ook nog een klein beetje kaas over verdelen.

Vul een ovenschaal met kokend water. Zet hier de schaaltjes met eieren in. Het water moet tot minimaal de helft van de schaaltje komen. Maar zorg dat het er zeker niet in kan lopen!

Plaats de ovenschaal vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn.

Ik serveerde mijn eitjes met kaasstengels. Lijkt mij ook lekker bij een geroosterde boterham.

4 antwoorden
 1. Marloes
  Marloes zegt:

  Leuk gepresenteerd! Hier zijn we meer van de scrambled eggs. Liefst ook met bacon….maar daar heb ik niet altijd zin in;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.