Blondies: Witte chocolade brownies

blondiesIk geef het eerlijk toe, ook bij mij mislukken er wel eens dingen. Zo wilde ik gisteren eigenlijk red velvet chocolade cupcakes maken, maar doordat ik ze te ruim gevuld had liepen ze helemaal over. Die konden zo de prullenbak in. Ik had nog wel twee reepjes witte chocolade over. Daar wilde ik eigenlijk een witte chocolade frosting van maken voor bij de cupcakes.

Kan natuurlijk niet met lege handen aankomen, dus maakte ik deze heerlijke blondies! Dit is wel maar een klein recept, je zou de hoeveelheden makkelijk kunnen verdubbelen dan krijg je een veel dikkere blondie! Lekker!

Ik gebruikte:

 • 150 gram witte chocolade
 • 100 gram bloem
 • 2 eieren
 • 100 gram suiker (ik gebruikte de suiker uit mijn vanille pot)
 • 75 gram roomboter

Smelt de witte chocolade rustig au bain-marie. De roomboter moet ook gesmolten worden, ik doe dat voor het gemak in de magnetron. Mix de suiker en de eieren vast goed door elkaar en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Doe vervolgens de gesmolten roomboter ook bij dit mengsel en klop het goed door. Als laatste rustig de bloem er door heen mengen tot die volledig is opgenomen.

Doe het mengsel in een beboterde brownievorm en plaats het 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Als die klaar is laten afkoelen voordat je hem bestrooid met poedersuiker.

Enjoy!

 

8 antwoorden
 1. Rosie
  Rosie zegt:

  Hmm heerlijk zeg.. Niet goed voor mij nu ik probeer gezond te eten maar deze komt zeker op mijn to-bake lijstje voor na mijn bruiloft ;-)!

  Als je het leuk vindt dan ben je vandaag van harte uitgenodigd om mee te doen aan mijn linkparty! Hier kun je reclame maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week inclusief een foto én een link naar jouw blog! Erg tof toch :D!

  Veel liefs Rosie!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.