broodje pulled pork

Pulled pork uit de oven

pulledpork

Meestal hebben wij geen bijzonder vlees in huis, wat in de supermarkt ligt trekt me niet en heel erg veel geld voor vlees hebben we sowieso niet. Maar aangezien ik voor Valentijnsdag een leuk dinertje wilde maken, moest ik ook wel bijzonder vlees hebben. Daarom plaatste ik een bestelling bij beef&steak, ik kon het niet weerstaan om een stuk voor pulled pork aan mijn winkelmandje toe te voegen. Dat stond al zo lang op mijn verlanglijstje! 

Tot nu zo heel lang geleden had ik nog nooit van pulled pork gehoord. Ik heb het nu één keer buiten de deur gegeten, maar wilde het enorm graag zelf maken. Het lijkt wel een soort hype te zijn en dan het liefst in de zomer op een barbecue. Daar had ik helaas het geduld niet voor en om met deze kou een barbecue aan te steken had ik niet zoveel zin in. Daarom maakte ik mijn pulled pork gewoon in de oven. 

Je zou verwachten dat als iemand iets voor het eerst maakt, dat ze wel een recept zouden volgen. Ik ben niet zo. Ik begreep de recepten niet, er ging eerst een marinade op en de barbecuesaus ging pas uit de oven door het vlees. Ik heb mijn stuk vlees gewoon klaar gemaakt in de barbecuesaus en dat was heerlijk!

Het lijkt misschien lastig zo’n groot stuk vlees, maar eigenlijk hoef je er bijna niets mee te doen. Gewoon veel geduld hebben. Het is veel vlees, perfect voor een feestje of een dinertje met veel mensen. Maar je kunt het vlees ook prima invriezen. Uit de vriezer is het ook lekker op een broodje of je kunt het op een andere manier verwerken. Zo heb ik er bijvoorbeeld ook kroketten van gemaakt, dat recept deel ik binnenkort! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

Pulled pork
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 3 kg Boston Butt (stuk schouder en nek van het varken)
 2. 3 x mijn recept voor barbecuesaus
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
 2. Smeer je stuk vlees in met de barbecuesaus, hou een gedeelte (ongeveer 1/3de) van de barbecuesaus nog apart.
 3. Doe het vlees nu in een braadpan die in de oven kan of in een braadslee en dek deze af met aluminiumfolie.
 4. Zet het vlees voor 3.5 uur in de oven.
 5. Haal de deksel eraf en plaats het vlees terug in de oven, verhoog de temperatuur naar 200 graden. Laat het vlees nog een half uur staan.
 6. Haal de pan uit de oven en laat het vlees even rusten.
 7. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, hussel het vlees door elkaar en gebruik hierbij ook zeker het braadvocht.
 8. Voeg het restje barbecuesaus toe.
Notes
 1. Serveer op een simpel wit broodje, genieten!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden
 1. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Pulled pork wil ik ook zo graag een keer maken, maar ik liep precies tegen hetzelfde probleem aan dat ik zo veel verschillende recepten tegen kwam. En om er dan één uit te zoeken die je dan gaat volgen is echt lastig! Misschien moet ik het dan ook maar met dit recept proberen ;)

  Beantwoorden
 2. Roos
  Roos zegt:

  Ik heb het nog nooit gegeten, ik moet me schamen haha.. Toch maar eens op m’n lijstje zetten van wat ik nog moet maken, het ziet er wel heel lekker uit!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.