Pittige gefrituurde kip

Kipburgers

Ik hou van gefrituurde kip. Puur, in een salade, in een wrap of als burger. Je maakt mij er altijd blij mee. Toch mis ik soms wat smaak. Daarom maakte ik deze pittige gefrituurde kip.

Als ik gefrituurde kip zeg, dan bedoel ik trouwens geen kipnuggets. Vind ik ook niet smerig met een lading chilisaus overigens. Maar komt toch echt niet in de buurt van zelfgemaakte gefrituurde kip. Echte kip, mals en krokant.

Ik heb gefrituurde kip echt op elke mogelijk manier gemaakt. Op dit moment is dit echt mijn favoriete manier. Door het marineren in yoghurt weet je zeker dat het vlees onwijs mals blijft. De kruiden kun je helemaal aanpassen naar eigen smaak. Ik ben voor een soort kip tandoori kruiden gegaan.

Vaak als je recepten leest over krokante frituurde kip, komen mensen met cornflakes. En dan weet je inderdaad zeker dat de kip krokant kan worden. Ik heb er deze keer niet voor gekozen, omdat ik gebruik heb gemaakt van een hele vochtige marinade. Dan is het lastig om cornflakes eraan te plakken terwijl je wel een prachtige korst kunt maken met alleen bloem.

Ik serveerde deze kip met een Griekse pita. Maar je zou dit natuurlijk ook ideaal kunnen serveren op de normale pitabroodjes of op een hamburgerbroodje. Wat salade, rauwe ui en een lekker sausje erbij. Maak bijvoorbeeld een simpele sriracha-mayonaise of gebruik gewoon simpel chilisaus.

Als ik dit alleen al zie, krijg ik er alweer trek in. En dat terwijl ik dit aan het typen ben, het half 7 ‘s ochtends is. Ik lig in Marrakech op een hotelkamer. Straks heb ik een kookworkshop. Hopelijk haal ik daar nog wat leuke inspiratie uit voor jullie.

Pittige gefrituurde kip
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 8 kippendijen (zonder bot)
 2. 100 ml yoghurt
 3. 4 tenen knoflook
 4. 1 eetlepel paprikapoeder
 5. 1 theelepel komijn
 6. 1 theelepel korianderpoeder
 7. 1 theelepel gemberpoeder
 8. 1 theelepel chilipoeder
 9. 1 theelepel zout
 10. 1 ei
 11. 250 gram bloem
Instructions
 1. Maak de marinade door de yoghurt met de paprikapoeder, chilipoeder, geperste knoflook, komijn, korianderpoeder, gemberpoeder en het zout te mengen.
 2. Meng de kip met de marinade.
 3. Doe dit in een schaal en laat dit minimaal 12 uur afgedekt in de koelkast staan.
 4. Verwarm de frituur voor op 170 graden.
 5. Haal met je handen de meeste marinade van de kip en doe ze in een schone schaal.
 6. Klop het eitje los en doe deze bij de kip, wentel de kip in het ei.
 7. Haal de stukken kip nu een voor een door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
 8. Haal ze voor een tweede keer door de bloem heen, gooi ze daarna direct in de frituur.
 9. Bak er niet teveel tegelijk in de frituur.
 10. Wanneer ze mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar. Dit duurde bij mij ongeveer 10 minuten.
 11. Check altijd even 1 stuk voor de zekerheid.
 12. Laat ze even op een keukenpapiertje uitlekken voordat je ze serveert.
Notes
 1. De lekkerste gefrituurde kip dit ik ooit heb gegeten.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
 1. Raymond
  Raymond zegt:

  Super lekker gerecht lijkt mij, dank daarvoor. Ga het vanmiddag samen met mijn zoon maken! Hij zit constant te zeuren om de KFC, we maken ze zelf😋

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.