Gevulde varkenshaas

gevuldevarkenshaas

Ik ben alweer met Kerst bezig. Nee, de kerstboom staat nog niet, maar ik ben wel aan het bedenken wat ik allemaal wil koken. We hebben nog bijna twee maanden, maar een beetje fantaseren kan geen kwaad. Maar als je aan het nadenken bent over ossenhaas, kreeft en tiramisu heb je natuurlijk geen zin meer in erwtensoep. Daarom maakte ik deze heerlijke gevulde varkenshaas. Zou niet misstaan op een kerstdiner. 

Ik weet dit jaar nog niet eens of ik wel vrij ben met Kerst. Het is eigenlijk een (nieuwe) traditie dat ik op kerstavond voor mijn moeder kook. Dat heb ik nu twee jaar gedaan en vind ik echt enorm leuk om te doen. Het geeft mij de gelegenheid en ruimte om eens flink uit te pakken in de keuken. Voor mijn moeder is het fijn omdat ze alleen maar aan hoeft te schuiven. Winsituatie voor iedereen. 

Genoeg over kerst. Deze varkenshaas zou voor elke gelegenheid lekker zijn. Het lijkt best luxe en ingewikkeld, maar eigenlijk valt dat enorm mee. Het laat wel zien dat je er nét even iets meer aandacht in hebt gestopt. 

Ik serveerde de gevulde varkenshaas met een tagliatelle met champignons. Een vergelijkbaar recept heb ik al eerder geschreven. Simpel en enorm budgetvriendelijk. Je zou de varkenshaas ook prima kunnen serveren met aardappelpuree, rode kool en stoofperen. 

Krijgen jullie met dit weer ook zoveel in stoofperen? Ik heb de neiging om overal stoofperen bij te doen, zo lekker! Volgende week staan ze op de planning bij een eendenborstje. Hoe eten jullie stoofperen het liefst? 

Gevulde varkenshaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 300 gram varkenshaas
  2. 150 gram brie
  3. 200 gram ontbijtspek
  4. peper
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de varkenshaas door de helft, maar snij hem net niet helemaal door.
  3. Bestrooi de varkenshaas met peper.
  4. Snij de brie in plakken en vul de varkenshaas hiermee.
  5. Vouw de varkenshaas dicht, wikkel hem helemaal in de ontbijtspek.
  6. Zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is met spek.
  7. Bak de varkenshaas nu aan alle kanten even goudbruin in een koekenpan.
  8. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie, doe de varkenshaas hierin.
  9. Plaats de varkenshaas voor ongeveer 10 minuten in de oven, tot hij gaar is.
  10. Haal hem uit de oven, laat de varkenshaas onder een laag aluminiumfolie ongeveer 5 minuten rusten.
Notes
  1. Dit recept is voor twee personen. Wat serveer jij erbij?
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *