Red velvet cupcakes

redvelvetcupcake

Red velvet cupcakes. Eigenlijk snap ik de red velvet nooit zo. Je geeft het een rood kleurtje en iedereen is er weg op. Maar om heel eerlijk te zijn, deze red velvet cupcakes zien er wel gewoon enorm lekker uit. 

Het lekkerste aan deze cupcakes is overigens niet de cupcake zelf, maar de heerlijke roomkaas topping die het helemaal afmaakt. Romig, zoet en een beetje fris. Ik kwam veel recepten tegen met vanille suiker, maar dit is toch het allerlekkerste met verse vanille. 

Ik koop mijn vanille vaak bij de Lidl. Die hebben ze dan per twee in glazen buisjes zitten. Blijven op die manier enorm lang vers en ze zijn erg betaalbaar. Ik koop meteen een flinke voorraad, want ze hebben ze niet altijd. Daarbij ben ik dan altijd voorbereid op spontane bakavonturen. 

Wanneer ik het merg uit de vanillestokjes heb gehaald, bewaar ik de stokjes in een grote pot suiker. Elke keer dat ik die pot openmaak, komt er zo’n heerlijke vanille geur uit. Zo maak je zelf ook de lekkerste vanillesuiker. 

Deze cupcakes gingen overigens naar de collega’s van mijn vriend. Ik had gewoon weer eens echt zin om te bakken. Dat heb je soms. Ik probeer mezelf vaak in te houden, aangezien ik zelf ook altijd veel te veel snoep van mij baksels. Daarom ben ik blij wanneer ik het weg kan geven. 

Sowieso is eten het leukste wanneer je het kunt delen. Al maakt het mij ook altijd wel nerveus. Zullen mensen mijn eten wel lekker vinden? 

Red velvet cupcakes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Cupcakes
 1. 125 gram zelfrijzend bakmeel
 2. 125 gram suiker
 3. 125 gram roomboter
 4. 2 eieren
 5. 4 eetlepels melk
 6. 1 eetlepels cacao
 7. 1 theelepel rode kleurstof
Roomkaas topping
 1. 185 gram roomkaas
 2. 100 gram roomboter
 3. 200 gram poedersuiker
 4. 2 eetlepels melk
 5. 1 vanille stokje
Instructions
 1. Zorg ervoor dat de producten op kamertemperatuur zijn.
 2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 3. Splits het eiwit van de dooier, klopt de eiwitten eerst luchtig.
 4. Haal het eiwit daarna uit de mixer, en mix de boter romig.
 5. Voeg de suiker toe en mix dit weer romig.
 6. Voeg vervolgens de melk, de bloem, de cacao, een snufje zout en de eidooiers toe.
 7. Mix alles tot een glad beslag.
 8. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
 9. Voeg de kleurstof toe tot je een mooie rode kleur hebt.
 10. Doe cupcake papiertjes in de vorm.
 11. Vul elk vormpje voor ongeveer de helft. Dit beslag was precies genoeg voor 12 cupcakes.
 12. Plaats de cupcakes 20 minuten in de oven.
 13. Controleer voordat je ze eruit haalt met een satéprikker of ze gaar zijn. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, zijn ze goed.
 14. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
 15. Mix eerst de roomkaas los, mix hier vervolgens de roomboter doorheen.
 16. Haal het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de poedersuiker bij de roomkaas.
 17. Mix alles tot een glad mengsel.
 18. Voeg de melk toe wanneer de topping te dik blijft.
 19. Verdeel de roomkaas over de cupcakes.
Notes
 1. Deze red velvet cupcakes zou je ook nog kunnen afmaken met wat witte chocolade.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden
  • Mirne (Season with love)
   Mirne (Season with love) zegt:

   Oeps! Die zin mist inderdaad in het recept. Wanneer het beslag klaar is, spatel je de eiwitten er doorheen. :)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.