Peterselie aardappeltjes

peterselie-aardappeltjes

Ik ben helemaal gek op aardappeltjes. Het liefst natuurlijk met een heerlijke jus. Dat is vooral lekker bij een stukje vlees. Wanneer ik vis heb, eet ik liever deze peterselie aardappeltjes erbij. 

Oeps, toen was het weer een paar dagen stil op mijn blog. Ik was zo gefocust op mijn rij-examen. Helaas ben ik toch gezakt. Ik wil er zo graag klaar mee zijn, maar helaas moet ik er nu dus nog meer tijd en geld in stoppen. 

Nadat ik was gezakt heeft mijn vriend alles dat ik lekker vind gekocht. En dan ook oprecht alles. Allemaal niet zo gezond, maar daar geef ik dan ook niet om wanneer ik een baaldag heb.  Hij is wel de beste, hè? Wat willen jullie op een baaldag?

Ik heb een poosje terug een rookoven gekocht. Ik ben er nu al een enorme fan van. Zelf roken is eigenlijk heel erg simpel. Het lekkerste wat ik er op dit moment in heb gemaakt is een licht gerookt eendenborstje. Vervolgens nog even kort het vet uitgebakken, heerlijk! 

Deze peterselie aardappeltjes serveerde ik bij een gerookte forel. Een hele simpele, magere en lekkere manier om zo’n hele vis klaar te maken. Nu wil ik heel graag een keer mijn eigen gerookte zalm maken, dat lijkt me ook heerlijk. 

Ik wil ook nog oefenen met groenten roken. Zo heb ik een keer een heerlijke salade op waarin ook verschillende gerookte groenten zaten. Wij eten namelijk sinds het nieuwe jaar een stuk minder vlees. Voornamelijk voor onze eigen gezond en omdat het gewoon niet nodig is om elke dag vlees te eten. Wij willen het vlees dat we wel eten ook gewoon weer meer waarderen. 

Peterselie aardappeltjes
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 500 gram krieltjes
  2. 2 eetlepels roomboter
  3. flinke hand peterselie
  4. zout
Instructions
  1. Breng een pan met water aan de kook, doe hier zout in.
  2. Snij de krieltjes in partjes.
  3. Kook de krieltjes in ongeveer 20 minuten gaar. (controleer eerder of ze al gaar zijn)
  4. Terwijl de krieltjes koken kun je de peterselie fijnhakken.
  5. Meng de roomboter met peterselie en breng op smaak met zout.
  6. Giet de krieltjes af.
  7. Roer de roomboter door de krieltjes heen, serveer vervolgens direct.
Notes
  1. Dit zijn voldoende aardappeltjes voor twee personen, je kunt de verhoudingen natuurlijk gemakkelijk aanpassen.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
  1. Daniëlle
    Daniëlle zegt:

    Wat enorm rot voor je dat je gezakt bent! Ik herken het van vriendlief, dat wordt op een gegeven moment dan toch een frustratie hopelijk lukt het je de volgende keer! Ik zal ervoor duimen!

    Wat gaaf een rookoven! En die aardappeltjes lijken mij inderdaad heerlijk bij vis! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.