Nutella likeur

NutellaVodka

Ik wilde een lekker drankje met de jaarwisseling, maar ik had wel zin om een keer iets zelf te maken. Dat moest deze Nutella likeur worden. Hij is enorm lekker! Romig met een subtiele Nutella smaak. 

Ik pimp Nutella chocolademelk soms ook met een klein beetje alcohol, dus dat ik deze likeur lekker zou gaan vinden was geen verrassing. Ik heb zelf niet zoveel verstand van alcohol in al z’n vormen en maten, maar gelukkig heeft Jody van ongewoonlekker.com dat wel. Dit recept komt dan ook van haar blog. 

Hoewel het plan was om dit met de jaarwisseling te drinken, is het er toen niet van gekomen. Ik moest werken tot 8 uur en had mezelf tijdens het werk al volgestopt met hapjes en jam donuts. Nog meer zoetigheid kon ik helaas niet aan. Gelukkig zijn wij nog twee avonden doorgegaan met borrelen, dus er was genoeg tijd voor deze likeur. De fles heeft het uiteindelijk twee avonden volgehouden, we hebben het rustig aan gedaan. 

Al ben ik stiekem wel blij dat die nu op is, met deze Nutella likeur in huis werd het natuurlijk nooit wat met mijn goede voornemens. Onweerstaanbaar lekker. Of moet ik zeggen, ongewoon lekker? 

De volgende keer dat ik weer een reden heb om te borrelen, ga ik weer zelf wat maken. Misschien een avondje cocktails of toch gewoon een simpele koffie likeur? Dat zien we dan wel weer. Nu eerst even een poosje iets gezonder leven. 

Nutella likeur
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram Nutella
 2. 200 ml slagroom
 3. 200 ml vodka
 4. 100 gram suiker
Instructions
 1. Doe de nutella, suiker en de slagroom bij elkaar in een klein pannetje.
 2. Laat die rustig opwarmen tot de suiker helemaal gesmolten is.
 3. Voeg de vodka toe en laat de likeur volledig afkoelen.
 4. Als je haast heb kun je hem kort in de vriezer leggen.
 5. Ik haalde hier ongeveer 600 ml likeur uit.
Notes
 1. Deze likeur lijkt me ook heerlijk bij vanille ijs met noten en chocolade.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.