Nutella mousse
Nutella is sowieso al snoepen, het lekkerste van een broodje Nutella is dat je stiekem je mes af mag likken na het smeren. Met dit dessert mag je helemaal ongegeneerd snoepen van nutella. Een heerlijke romige Nutella mousse.
Ik maakte van deze Nutella mouse een dessert door laagjes mousse af te wisselde met verbrokkelde Nutella meringue. De mousse is puur ook heerlijk, of top hem bijvoorbeeld af met hazelnoten en pure chocolade. Je kunt hem ook serveren als mousse bij gebakken bananen of gebruik hem bijvoorbeeld als vulling tussen een taart. Zoveel mogelijkheden met deze mousse, één ding staat vast, hier ga je van genieten.
Terwijl veel mensen bezig zijn met minder suiker en gezonder eten. Gooi ik er lekker een lading ongezonde recepten in. Zolang je er maar van geniet kan alles met mate. Al is dat “met mate” gedeelte ook wel lastig als iets enorm lekker is.
Ik moet eigenlijk ook weer wat strenger op mijn eten gaan letten. Het ging een poosje erg goed, maar de laatste tijd ontwijk ik de weegschaal een beetje. Deze Nutella mousse hielp natuurlijk ook niet echt mee en ik heb nog veel te veel lekkere dingen die ik wil eten. Waarom is er zoveel lekker eten.
En dan ben ik eigenlijk niet eens van het zoete. Ik ben eerder van het vlees en de kaas. Maar tegen een goed dessert zeg ik ook geen nee. Deze Nutella mousse was heerlijk. Ik heb laatst ook een erg lekkere kamille panna cotta gemaakt, dat was ook echt genieten!
Wat is jullie favoriete dessert?
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 200 ml melk
- 2 eidooiers
- 100 gram Nutella
- 200 ml slagroom
- Klop de eidooiers romig.
- Breng de melk aan de kook.
- Voeg de melk geleidelijk toe aan de eidooiers, blijf goed roeren.
- Doe je mengsel terug in het pannetje en verhit hem weer terwijl je constant blijft roeren.
- Voeg de Nutella toe zodat deze helemaal kan smelten.
- Blijf roer tot je merkt dat je custard een beetje dikker begint te worden.
- Laat hem afkoelen en zet hem weg in de koelkast.
- Klop voor het serveren de slagroom op, meng de slagroom met je Nutella custard.
- Serveer je Nutella mousse.
- Let erop dat dit dessert tussendoor helemaal moet afkoelen en opstijven.
- With love,
Dit klinkt reuze lekker! En als je over het algemeen gezond eet vind ik dat je echt wel af en toe iets minder gezond moet kunnen eten.
Stukje hemel in je mond, lijkt me. Ik ga het dit weekend nog maken. Nutella addiction!
Oooh dit ziet er zo heerlijk uit! Helaas mag ik geen pinda’s of noten, maar misschien kan ik het een keer proberen met een noten-vrije chocopasta. :) Liefs, Rowan
Dit ziet er zo overheerlijk uit!! Ik heb echt een nutella verslaving!!
super leuk deze heb ik opgeslagen!
Mmm, alleen al van de titel krijg ik het water in de mond haha!