paella chorizo

Tomaten paella met chorizo en garnalen

Tomaten paella met chorizo en garnalenMijn eerste poging om paella te maken. Het is vast niet precies hoe paella moet zijn, maar het was wel heerlijk. Ik heb nog nooit paella op dus ik kan het niet vergelijken. Mijn vriend zei dat het niet op de paella leek die hij kende. Maar dat bleek de paella uit een pakje wereld gerechten van Knorr te zijn. Nou, daar hoeft die van mij ook niet op te lijken. 

Als iets dat uit de zee komt op een bord ligt dan is mijn vriend blij. Katwijkers hè, dan krijg je dat. Paella was dan ook één van de gerechten die hij wel weer eens wilde eten. U vraagt wij draaien. Maar dan natuurlijk wel mijn variant erop. Tomaten paella met chorizo en garnalen. 

Los van mijn “eerste keer” paella was dit ook mijn eerste keer dat ik saffraan gebruik. Ik hou er wel van om nieuwe dingen te proberen. Ik hoorde overal dat saffraan onwijs duur is, maar de hoeveelheid die je nodig hebt voor dit gerecht kostte ongeveer 1 euro. Dat viel dus gelukkig mee. 

Enige nadeel aan dit gerecht? Ik vond het persoonlijk wat weinig groenten maar wist niet hoe ik er meer groenten in kon verwerken zonder het complete gerecht te verpesten. Maar ach, er zat chorizo in, dat smaakt een beetje naar paprika dus dat tel ik gewoon mee als groenten. 

Ik zat vandaag trouwens te denken, chorizo is natuurlijk niet super gezond omdat het zo vet is. Maar doordat ik het vet van de chorizo als vervanging van olie gebruik valt het volgens mij allemaal wel mee. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Tomaten paella met chorizo en garnalen
Serves 4
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 300 gram paella rijst (kon ik niet vinden, ik gebruikte risotto rijst)
 2. 100 gram chorizo
 3. 16 grote garnalen
 4. 200 gram doperwten (diepvries)
 5. 1 grote ui
 6. 15 draadjes saffraan
 7. 1 citroen
 8. 1 glas witte wijn
 9. 400 ml kippenbouillon
 10. blikje tomatenblokjes
 11. 2 tenen knoflook
 12. peterselie
Instructions
 1. Week de saffraan in een glas witte wijn.
 2. Snij de chorizo in stukjes en snipper de ui.
 3. Bak de chorizo aan zonder olie in de pan te doen.
 4. Wanneer de chorizo genoeg vet heeft verloren kun je de gesnipperde ui toevoegen.
 5. Snij de tenen knoflook fijn en doe deze tegelijk met alle rijst in de pan.
 6. Doe vervolgens de tomatenblokjes en de bouillon erbij.
 7. Blijf de rijst nu roeren, de rijst zal de vocht opnemen.
 8. Als de rijst bijna gaar is kun je de garnalen en de erwten toevoegen, deze hebben niet zo lang nodig.
 9. Serveer de paella met een partje citroen en wat gehakte verse peterselie.
Notes
 1. Ik ben niet zo goed in duidelijke kooktijden aangeven voor de paella. Bij mij was het ook gewoon regelmatig kijken en proeven tot de rijst gaar was.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

 

14 antwoorden
 1. Judith
  Judith zegt:

  Ziet er heerlijk uit.
  Qua groenten geef je het antwoord al. Ik heb een keer samen met een spanjaard paella moegen maken en die deed er puntpaprika in anders heb je gelijk en mis je toch de groenten.

  Beantwoorden
 2. Deb
  Deb zegt:

  Dit ziet er heerlijk uit! Ben de laatste tijd ook veel aan het experimenteren met chorizo in gerechten. Het geeft zo’n heerlijk zomers tintje aan je maaltijd.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.